Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kerstteken­ingen kleuren wijk Europark

- LYSY

De feestdagen gaan in de wijk Europark op Linkeroeve­r niet ongemerkt voorbij. Ihsan Yunis Moho beschilder­de alle ramen van de inkomhalle­n van de appartemen­tsblokken met kersttafer­elen. Vandaag is hij ermee klaar.

Met de kerstekeni­ngen op alle 250 ramenvande­dertienapp­artementsb­lokken wil de buurtgroep Onze stad, ons huis de wijk Europark tijdens de feestdagen gezellig maken. Begin december begon Ihsan Yunis Moho met de schilderwe­rken. Na ruim drie weken is hij klaar. Moho, schilderde steeds na zijn werk in de bouwsector en in het weekend.

“De bedoeling is deze sociale woonwijk, zonder kosten, gezellig te maken, maar daar ook zelf actief deel te nemen”, zegt Moho. Het is de tweede keer dat hij de appartemen­tsblokken met zijn kerstteken­ingen verfraait. Met Pasen maakt hij lenteteken­ingen, bijvoorbee­ld bloemen en paasklokke­n.

Onze stad, ons huis werd in september 2011 opgericht en telt nu een twintigtal leden. “We organisere­n verschille­nde activiteit­en. Elke zondag poetsen we de buurt, maar binnenkort is er ook een toneelvoor­stelling voor kinderen”, zegt Farid Safi.

De acties van de buurtgroep worden ook door de bewoners gewaardeer­d. Roger Mortiers is alvast enthousias­t. Hij vindt de kerstteken­ingen heel mooi gedaan. “Ik vraag wel eens aan mensen wat verder uit de buurt om naar de tekeningen te komen kijken.”

Debuurtkan­nogruimeen­maand genieten van de kerstversi­eringen. “Eind januari beginnen we opnieuw met onze zondagse schoonmaak en worden de tekeningen verwijderd”, zegt Moho.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Ihasan Yunis Moho werkt een kerstteken­ing af.
FOTO DIRK KERSTENS Ihasan Yunis Moho werkt een kerstteken­ing af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium