Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet verklappen hoe het is afgelopen: zo lastig!”

Wilrijkse Fleur speelt finale tegen twee jongens

- TOMVETS

Wordt Fleur Schoors de nieuwe Junior Masterchef? De uit Wilrijk afkomstige jonge keukenpiet neemt het vanavond in de finale van het vtm-programma op tegen concurrent­en Dino en Jarne.

“Ik heb al ontzettend veel reacties mogen horen op mijn deelname”, lacht Fleur (12). “Mijn vriendinne­n vinden het ontzettend cool dat ze een vriendin hebben die op televisie komt. Als ik op straat loop, zie ik ook wel eens mensen wijzen, of hoor ik mijn naam roepen. Al die aandacht is leuk. Maar de finale is voor ons al achter de rug. Het is zo lastig om niemand te verklappen hoe het is afgelopen...”

Het Junior Masterchef- avontuur duurt voor Fleur al zowat een half jaar. “Voor de opnames waren er eerst nog selectiepr­oeven, maar die verliepen zonder noemenswaa­rdige problemen, waardoor ik bij de groep kwam die de kijker heeft gezien op tv.” Fleur kookt dan ook al enkele jaren. “Daarmee wil ik aan mijn omgeving tonen wat ik allemaal in mijn mars heb. In het begin was dat, zoals wellicht voor vele anderen, een eenvoudige spaghettis­aus. Maar nu kan ik een volledig diner bereiden. Wellicht heb ik de kookmicrob­e te pakken gekregen van mijn papa, die kookt in een restaurant. Als hij meekijkt naar Junior Masterchef en er lukt iets niet zo goed bij mij, zegt hij steeds hoe ik het anders had kunnen doen.”

“Meedoen aan Junior Masterchef deed ik in het begin een beetje voor de fun. Ik had gevraagd aan mijn ouders of het mocht, maar ik had nooit gedacht dat ik zo ver ging geraken. Maar nu we nog maar met z’n drieën zijn en ik bovendien nog het enige meisje ben, komt het competitie­gevoel toch naar boven. Bovendien studeren Jarne en Dino aan de koksschool Spermalie. De kennis die zij daar opdoen, heb ik niet.”

“Samen gaan eten”

“De combinatie van de opnames met school was wel niet altijd evident. Met de opnames waren we telkens een heel weekend zoet, waardoor ik op maandag een beetje moeaandesc­hoolweekbe­gon.Maar het was de moeite waard. Het is zelfs jammer dat de opnames voorbij zijn, want nu zie ik mijn nieuwe vrienden uit het programma veel minder. Al hebben we nog contact via Facebook en telefoon. We zijn zelfs al samen gaan eten.”

Wat heeft Fleur geleerd van Wout Bru en Dagny Ros? “Ik heb vooral geleerd hoe je smaken kan combineren. En ook dat per se creatief willen zijn niet per definitie goed is. Soms is het gewoon het beste om dicht bij de basis van een gerecht te blijven.”

Nogeenhoog­tepunt?“Tochwelde aflevering dat we mochten meehelpen in sterrenres­taurant Auberge du pecheur van Nicholas Barrezeele. Ik was nog nooit in mijn leven een sterrenzaa­k binnengest­apt. Als twaalfjari­ge geeft dat toch een waaw!-gevoel. Er zijn niet veel kinderen die kunnen zeggen dat ze in zo’n restaurant hebben mogen koken.”

Schuilt er een toekomstig­e sterrenkok in Fleur? “Dat weet ik nog niet. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar Latijn op het Sint-Romboutsco­llege in Mechelen. Eerst zien hoe dat zal evolueren. De rest zien we later wel.” Ondanks haar culinaire talent moest Fleur thuis niet zorgen voor het kerstdiner. “Ik heb aan mijn mama gezegd dat ik tijdens deze vakantie vooral wil genieten. Geen hard labeur voor mij dus in de keuken.”

Finale Junior Masterchef, vanaf 20.30u op vtm.

 ?? FOTO VTM ?? Wout Bru met zijn drie finalisten, Dino, Fleur en Jarne. “In het begin deed ik mee voor de fun, maar nu ik nog maar het enige meisje ben, komt het competitie­gevoel toch boven”, zegt Fleur.
FOTO VTM Wout Bru met zijn drie finalisten, Dino, Fleur en Jarne. “In het begin deed ik mee voor de fun, maar nu ik nog maar het enige meisje ben, komt het competitie­gevoel toch boven”, zegt Fleur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium