Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze was zo’n lief en vriendelij­k meisje. Je kon niet kwaad op haar zijn.”

- JOHAN D.V. (41) BUURMAN EN VERDACHTE THIERRYGOE­MAN

“Ik begrijp niet wie zoiets heeft gedaan. Ze was zo’n lief en vriendelij­k meisje. Je kon niet kwaad op haar zijn”, zei Johan nadat het lichaam van het meisje ontdekt was. Hij liep tijdens de begrafenis achter de kist. Een paar dagen later werd hij aangehoude­n.

Uitgelache­n en gepest

“Ik ben haar lichaam gaan groeten bij de begrafenis­ondernemer, samen met haar mama. Het was niet mooi om te zien. Ze hebben haar letterlijk de trap afgesleurd. Waarom, dat vraag ik mij vandaag nog steeds af”, zegt Brendy. Zij was de beste vriendin van Priscilla, ook al wist ze niet alles van haar. “Priscilla was vaak eenzaam. Haar ouders waren gescheiden, zij woonde bij haar mama, maar Priscilla moest meestal haar plan trekken. Ze stond vaak voor een gesloten deur toen ze thuiskwam. Ze hield van gothic, schminkte haar ogen en lippen vaak zwart. Daar werd ze voor uitgelache­n en gepest in de wijk. Ik vergeleek haar altijd met een hulpeloos vogeltje dat uit het nest was gevallen. Ze heeft me vaak gezegd dat ze liever op school zat of in het internaat waar ze tijdens de week bleef, dan thuis.”

Directrice Fanny De Troyer van het SiGo in Lennik bevestigt dat. “Op het einde van het schooljaar had ze nog gezegd hoe jammer ze het vond dat de vakantie begon, omdat ze dan nergens terechtkon behalve bij die jongeren uit de buurt.”

“Ze deden van alles met haar wat ze niet wilde. En toch ging ze altijd terug. Liever dat dan altijd alleen te zitten”, zegt haar beste vriendin.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium