Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan mezelf niets verwijten”

Gentcoach Bob Peeters wil komaf maken met zwarte reeks

- PIERRE HELLEBAUT

Eindelijk, denken wellicht zowel AA Gent als Bob Peeters, de T1 van AA Gent. Eindelijk is die laatste wedstrijd van 2012 er. In Mechelen krijgen Peeters en AA Gent een laatste kans om nog in 2012 een zwarte reeks te beëindigen.

Bob Peeters wacht al sinds 29 september (1-0 met Cercle tegen Charleroi) op een zege. AA Gent wacht sinds 27 oktober (2-0 tegen Bergen met Manu Ferrera als T1) op een driepunter.

Hoe zwaar weegt dit op de mens Bob Peeters?

“Afentoeish­etmoeilijk­omhetvan mij af te zetten maar mijn twee kindjes hebben nog recht op hun papa. Ik sluit me dus niet op. Dat deed ik ook niet op de dag van mijn ontslag bij Cercle. Twee uur later stond ik al

op de voetbal met mijn zoontje. Je moet nu eenmaal verder. Ik kan mezelf ook niks verwijten. We zijn nog geen enkele wedstrijd weggespeel­d. Als je kansloos met 4-0 verliest dan is het een ander verhaal maar dat over- kwam ons nog niet.

Ik krijg de opmerking dat ik steeds hetzelfde vertel maar er is ook geen ander verhaal. We kunnen enkel hopen dat de bodem bereikt is. Er komen versterkin­gen. Ik heb daar inspraak gehad, zeker wat betreft Neto die ik toch wel goed ken. Deze ploeg mist power om ons toe te laten onze dominantie ook te vertalen in resultaten. Enkel Mboyo scoort. Dat is gevaarlijk, want je wordt te afhankelij­k van één man.”

Wat wenste je van de kerstman?

“Normaal moet dat een verrassing blijven maar deze keer mocht hij een zak vol punten meebrengen.” ( Op kerstavond kreeg hij alvast aanwinst nummer drie in de persoon van Ervin Zukanovic, red.)

Er mag wellicht ook wat leiderscha­p bij?

“Ja, daarom had ik ook onlangs een lang gesprek met Bernd Thijs die, als hij fit is, mijn kapitein is. Van zodra mogelijk in zijn herstelpro­ces hoop ik dat hij zijn rol als kapitein of als steun voor Van Der Bruggen in de kleedkamer op zich kan nemen.

Bovendien moet de kern afgeslankt worden. Er zijn te veel ongelukkig­e spelers omdat ze niet voldoende aan bod komen. 24 veldspeler­s en 3 keepers zal ik meenemen op winterstag­e. De spelers voor wie er geen plaats is, zijn al op de hoogte. Vanaf 3 januari trainen we met niet meer spelers.”

Je trekt op afzonderin­g voor deze laatste wedstrijd in 2012.

“Ja, na onze training vertrekken we naar Brussel. Ik wou de spelers maximaal vrijlaten voor de kerstavond. Om te vermijden dat ze op kerstdag ook nog laat opzaten met een wedstrijd in de vroege namiddag, koos ik hiervoor. Zo hebben we toch wat controle en zekerheid dat ze voldoende rust nemen. Wie niet in de selectie zit, was na de training al vrij. De andere spelers zijn vrij na de wedstrijd.”

 ??  ?? Bob Peeters: vergeefse aanwijzing­en tegen Charleroi.
FOTO BELGA
Bob Peeters: vergeefse aanwijzing­en tegen Charleroi. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium