Gazet van Antwerpen Stad en Rand

The Impossible The Possession

- CC CC

REGIE: Juan Antonio Bayona CAST: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland e.a.

VERHAAL: Maria, Henry en hun drie zoontjes beleven een heerlijke vakantie in Thailand. De familie bevindt zich aan het zwembad wanneer een plotse tsunami het hotel en de hele omgeving wegmaait. Maria en haar oudste zoon Lucas worden meegesleur­d.

PLUS: De eerste helft van deze Spaanse productie is ronduit indrukwekk­end én spannend. Nooit eerder werd de verwoesten­de kracht van een vloedgolf zo visceraal voorgestel­d.

MIN: In de tweede helft mogen Watts en McGregor zich laten gaan in emotionele scènes en verwordt de prent tot een echte ‘tearjerker’. Je merkt dan dat de film slechts één laag bevat en eigenlijk niet zoveel te vertellen heeft. REGIE: Ole Bornedal CAST: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick e.a.

VERHAAL: Clyde (Morgan) en Stephanie (Sedgwick) gaan scheiden, en dat weegt zwaar op hun twee kinderen. Het gaat van kwaad naar erger wanneer een van de dochters een antiek kistje koopt met een boze geest erin.

PLUS: Deze film wordt pas interessan­t wanneer regisseur Bornedal en zijn producer Sam Raimi het demonenged­oe gebruiken als metafoor voor de destructie­ve gevolgen van de scheiding.

MIN: Bornedal liet zich flink inspireren door The Exorcist , de horrorklas­sieker van William Friedkin. Zelfs de ’come into me‘-scène zit in de film. Op die momenten wordt The Possession een opstapelin­g van clichés.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium