Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fiet-fieuw

- MAAIKE FLOOR

Als het mooi weer wordt - en dat is godzijdank eindelijk het geval - beginnen niet alleen de vogeltjes te fluiten. Ook de mannen op straat testen al eens hun lipspannin­g of de stembanden, bij voorkeur als er een mooie vrouw langskomt. Antwerpse studentes zijn nu een ludieke actie gestart om dat probleem aan te kaarten.

Gechoqueer­d waren ze, dat ooit zelfs de politie hen nafloot. Ik vermoed dat ze nog nooit in Italië geweest zijn. Toen ik daar eens een vriendin opzocht, werden we in één dag achtereenv­olgens door de buschauffe­ur gevraagd om nog een stukje mee te rijden, door de conducteur vergezeld in onze treincoupé tussen Rome en Napels, en toen zij later die avond in Napels op straat werd beroofd, werden we door de dienstdoen­de agent ook nog eens gevraagd om een pizza te gaan eten. Die Italianen vinden fluiten alleen voor watjes.

Met fluiten heb ik geen probleem, wel met het gesis dat je ook al eens te horen krijgt. Met sissen imiteer je een slang, voor de rest is het een volstrekt overbodige klank. Het heeft te veel van het afkeurende ‘tsss’ om een vrouw te verleiden om ook maar even om te kijken, laat staan te glimlachen, en dat is uiteindeli­jk toch de bedoeling. Dus is mijn advies aan de mannen om op zijn minst behoorlijk te leren fluiten. Als het even kan iets meer dan een gewone ‘fiet-fieuw’. Een aria af zo, waarom niet. En breng dan meteen die gitaar maar mee. Alleen dat Romeo en Julia-balkon moeten we dan nog even regelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium