Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ventose: “Waarom floot de ref niet?”

Rupel Boom speelde één van zijn mindere wedstrijde­n. Het draaide vierkant. Enkel Tino Pellegriti en Nils Wosky speelden op niveau. Ondanks de mindere prestatie had Rupel Boom de wedstrijd kunnen winnen, maar de scheidsrec­hter stak daar een stokje voor.

- PVR

In de toegevoegd­e tijd, bij 1-1, stormde de pas ingevallen Mick Michiels alleen op de doelman af. In de grote rechthoek werd hij getorpedee­rd door een Wetterense verdediger. Een duidelijke straf- schop, maar scheidsrec­hter Tom Patrouille, die Jens Van Steelandt verving, deed of zijn neus bloedde.

Toegegeven dat Patrouille goed had geleid en het is ook waar dat Rupel Boom de overwinnin­g niet verdiende, maar het was voor alle aanwezigen - ook voor het thuispubli­ek - onbegrijpe­lijk dat de scheidsrec­hter zo’n duidelijke overtredin­g door de vingers zag. Dat de frustratie­s bij de bezoekers, zowel bij supporters als de spelers, hoog opliepen hoeft niet gezegd.

“Dat was toch een zuivere strafschop”, slingerde Dries Ventose de ref naar het hoofd bij het opzoeken van de kleedka- mers. Patrouille pikte de uitval van Ventose niet en maakte een rapport op.

“Meer heb ik me niet laten ontvallen, maar misschien de manier waarop ik het zegde is bij hem blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten”, vertelt Ventose. “Ik ontken niet dat ik baalde en ik zal niet alleen geweest zijn. Waarom fluit hij niet! Zelfs de speler van Wetteren, die de overtredin­g beging, gaf toe dat het een fout was. Ik maak me sterk dat de ref wel had gefloten indien we niet in de toegevoegd­e tijd waren beland. Maar eerste of laatste minuut, dat mag toch geen rol spelen. Ik hoop nu maar dat dit rapport voor mij geen gevolgen zal hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium