Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inval bij Aquino’s: op zoek naar ‘verboden’ foto

-

Speurders hebben huiszoekin­gen uitgevoerd bij de broers Aquino en hun entourage. Aanleiding is een bezoek aan het mortuarium van het UZ in Leuven. Daar werden foto’s gemaakt van het lijk van de 22jarige man die na de moord op Silvio Aquino werd achtergela­ten op de autosnelwe­g in Roermond. Het Limburgse gerecht vreest dat de familie Aquino het recht in eigen hand wil nemen en uit is op wraak.

De speurders voerden gisteren zes huiszoekin­gen uit, in de huizen van onder meer Mario en Pasquale Aquino. Volgens sommige bronnen werd bij alle broers van de vermoorde Silvio een huiszoekin­g uitgevoerd, net als bij een handlanger die zou gesignalee­rd zijn aan het mortuarium. Van het bewuste bezoek zijn immers beelden. Het zou dateren van korte tijd na de moord op Silvio Aquino op 27 augustus in Opglabbeek.

De speurders waren op zoek naar foto’s van het lichaam van de dode twintiger in Roermond. “Die foto’s zouden zijn rondgegaan in en rondom Antwerpen om de overleden verdachte te identifice­ren”, aldus parketwoor­dvoerder Pieter Strauven. “De huiszoekin­gen passen dan ook in de vrees voor eigenricht­ing en om mogelijke represaill­es te voorkomen.”

Of de bewuste foto’s tijdens de zes huiszoekin­gen – met de voorlopige juridische kwalificat­ie ‘poging tot moord’ – zijn opgedoken, is niet bekend.

De vrees voor represaill­es blijft, ondanks de arrestatie­s van vier verdachten in Keulen en in het zuiden van Frankrijk. Die verdachten zijn van Oost-Europese origine en familie van de dode twintiger in Roermond. Na de moord op Silvio Aquino verbleven zij eerst in de omgeving van Antwerpen. Toen de identiteit van de in Roermond dood aangetroff­en verdachte in de media kwam, sloegen de vier betrokkene­n op de vlucht. Twee van hen werden op 9 oktober in de buurt van het Duitse Keulen opgepakt. Twee andere mannen werden op 15 oktober aan de Franse Azurenkust gearrestee­rd.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Silvio Aquino
FOTO PHOTO NEWS Silvio Aquino

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium