Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpena­ar verdacht van dubbele moord in Nederland Borgerhout­se drugshande­laar Samir T. (39) raakte gewond bij vuurgevech­t

- JORIS VAN DER AA SAM REYNTJENS

Het gerecht in Nederland verdenkt de Borgerhout­se drugshande­laar Samir T. (39) ervan betrokken te zijn bij een afrekening in Hooge Zwaluwe, waarbij twee zware misdadiger­s uit Amsterdam werden doodgescho­ten. Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen drugsdeal.

Het bloedbad op het vakantiedo­mein in Hooge Zwaluwe, bij Breda, dateert van 14 oktober. De politie vond er de lichamen van Brian Dalfour (46) en Muljaim Nadzak (34), beiden uit Amsterdam. Dalfour, alias Capitan Dalla, was het kopstuk van de Amsterdams­e afdeling van de beruchte motorbende No Surrender MC, Muljaim Nadzak stond in het milieu bekend als een geweldenaa­r die zich specialidr­ugs. seerde in het overvallen van collega-drugshande­laren.

Dalfour en Nadzak hadden op de dag van de schietpart­ij een afspraak met enkele drugscrimi­nelen uit Antwerpen, onder wie Samir T. De Nederlands­e politie lijkt ervan uit te gaan dat de Antwerpse groep een drugsdeal wilde sluiten, terwijl de Nederlande­rs van plan waren om de groep van Samir T. te beroven van hun geld of Tijdens het bespreken van de drugsdeal zouden Nederlands­e nepagenten zijn binnengeva­llen in de vakantiewo­ning. Daarop ontstond een schietpart­ij tussen de Antwerpena­ren en de Amsterdamm­ers. Dalfour en Nadzak werden daarbij doodgescho­ten, een derde Nederlands­e gangster raakte gewond. In het Antwerpse kamp werd enkel Samir T. getroffen door een kogel. Hij werd kort na het bloedbad door zijn kompanen achtergela­ten aan het Amphiaziek­enhuis in Oosterhout. Daar werd hij later ook gearrestee­rd wegens betrokkenh­eid bij de dubbele moord. De raadkamer in Nederland besliste gisteren om zijn voorhechte­nis met negentig dagen te verlengen.

Vijftien jaar in drugsmilie­u

De Nederlands­e media omschreven Samir T. gisteren als een kruimeldie­f, zonder enige ervaring met drugscrimi­nelen van het kaliber van Brian Dalfour, maar dat klopt niet. De 39-jarige Samir T. begon weliswaar als eenvoudige inbreker, maar draait al 15 jaar mee in het internatio­nale drugscircu­it. In 2002 en 2005 werd hij door rechtbanke­n in Antwerpen, Hasselt en Bergen veroordeel­d tot enkele jaren celstraf voor het op grote schaal verhandele­n van cocaïne.

“Samir is een vrij grote drugshande­laar die deel uit maakte van de omvangrijk­e bende rond Mustapha R. Die bende werd een jaar of tien geleden door de politie opgerold, waarna er onderlinge verdeeldhe­id ontstond binnen de groep”, zegt een bron in het criminele milieu van Borgerhout. “Samir T. was tegenwoord­ig vooral actief als groothande­laar in partijen hasj uit Marokko. De familie T. is een zeer grote, bekende familie in Borgerhout. De vader had een videotheek in de Pothoekstr­aat, de eerste waar je Marokkaans­e films kon huren.”

De politie zoekt nu naar de andere Antwerpena­ren die betrokken waren bij het bloedbad. Volgens de Nederlands­e media zouden ook de beruchte Turtles in het vizier komen, maar dat wordt weggelache­n door onze bron in het milieu. “Samir T. kent de Turtle-groep ongetwijfe­ld, iedereen in Borgerhout kent de Turtles, maar hij heeft er verder geen enkele binding mee.”

 ?? FOTO GVA
FOTO GVA
FOTO GVA ?? Samir T. werd achtergela­ten door zijn kompanen aan het ziekenhuis. Brain Dalfour. Muljaim Nadzak.
FOTO GVA FOTO GVA FOTO GVA Samir T. werd achtergela­ten door zijn kompanen aan het ziekenhuis. Brain Dalfour. Muljaim Nadzak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium