Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plein Publiek is een creatieve jungle in het hart van de stad”

Evenemente­n wekken oude Fierens-blokken weer tot leven

- ELLEN BOGAERT www.facebook.com/pleinpubli­ek

Plein Publiek is een smeltkroes van entertainm­ent, kunst en het betere streetfood. De Fierensgeb­ouwen krijgen een tijdelijke, originele invulling. Gisterenav­ond konden genodigden genieten van de openingspr­imeur.

Vorig jaar werd beslist de Fierens-blokken toch niet te slopen. Het voormalige sociale woongePubl­iek. bouw aan het einde van de Nationales­traat wordt binnenkort gerenoveer­d. In de aanloop naar de renovaties is er het tijdelijke Plein Initiatief­nemers zijn Thomas Wijnen en Yves Schelleken­s. “We kennen elkaar al vrij lang en organisere­n samen evenemente­n die net dat ietsje anders zijn”, zegt Thomas. “De prachtige architectu­ur en het monumental­e gebouw deden ons er volledig voor gaan.”

Serre op binnenplei­n

Het resultaat ontlokte gisterenav­ond heel wat bewonderen­de kreten. Thomas en Yves installeer­den een 300 vierkante meter grote serre met binnenin tal van natuurlijk­e decoreleme­nten, zoals boomstamme­ubels. “We wilden het effect creëren van een urban jungle in het midden van de stad. De seizoenen staan voor ons centraal. Het zal er ieder seizoen anders uitzien.”

Thomas toont trots de boomhut die naast de serre werd geplant.

“Tijdens de feestdagen maken we er een kerststal van en als het beter weer wordt, toveren we hem om tot een leuke zandbak voor de kinderen. We voorzien optredens, comedy, dansinitia­ties... Daarnaast willen we de betere gerechten serveren. We gaan voor streetfood en eerlijke gerechten die ook meegaan met de seizoenen.”

Vitalski deed gisterenav­ond de openingssp­eech. “Als nachtburge­meester van Antwerpen kan ik me volledig achter dit concept scharen. Ik kom niet zoveel meer buiten, maar maak hiervoor toch graag een uitzonderi­ng”, vertelde hij ons. “Dit was een goede beslissing van het stadscolle­ge.”

Dit weekend is er de opening voor het grote publiek. Op de planning staat dat Plein Publiek nog tot eind volgend jaar blijft.

 ?? FOTO DIRK,KERSTENS ?? Gezellighe­id troef rond de serre van Plein Publiek.
FOTO DIRK,KERSTENS Gezellighe­id troef rond de serre van Plein Publiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium