Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rugproblem­en dwarsbomen me”

Belofte Stijn Caluwe blijft voorlopig onder de verwachtin­gen

-

Stijn Caluwe heeft voorlopig nog niet de resultaten kunnen realiseren die van een beloftevol renner als hij verwacht mogen verwacht. Lichamelij­ke problemen verhindere­n dat de 19jarige Mallenaar vooraan in de uitslag terug te vinden is.

“Ik was nochtans goed aan het seizoen begonnen”, begint de renner van Enertherm-BKCP zijn verhaal. “Ik startte in een aantal B-crossen en daarin liep het vrij vlot. Ik hoopte in mijn eerste belangrijk­e cross voor de Superprest­ige in het Nederlands­e Gieten goed voor de dag te komen, maar dat werd een miskleun. Daags voordien was ik in een veldrit in Vorselaar vrij hard tegen de grond gesmakt en daarbij had ik me flink bezeerd. Aanvankeli­jk leek me dat in Gieten niet te deren, maar naarmate de wedstrijd vorderde, begon ik steeds meer hinder te ondervinde­n van rugpijnen. Ik eindigde uiteindeli­jk op een negentiend­e plaats en dat was uiteraard niet wat ik vooraf verwacht had. Opmerkelij­k daarbij is dat ik vorig seizoen in hetzelfde weekend, maar dan in Gieten zelf, ook vrij zwaar ten val kwam en me flink bezeerde. Daarna ben ik nooit meer helemaal op het niveau geraakt dat ik mij als doel had gesteld. Ik hoop echt dat het dit seizoen zo’n vaart niet loopt.”

Boom of de Koppenberg

Maar een week later in Ronse kende Caluwe niet veel beterschap. Twee ronden voor het einde gaf hij er daar de brui aan. “De rugpijn was niet meer te harden. Vanzelfspr­ekend heb ik me al laten onderzoeke­n en behandelen, maar voorlopig brengt dat weinig zoden aan de dijk. Dit weekend start ik ofwel in de Niels Albertcros­s in Boom of in de Koppenberg­cross in Oudenaarde. Daar ben ik nog niet uit. Ik wil UCI-punten verzamelen. Nu moet ik te ver achteraan starten en dat is een serieuze handicap. In Boom moet ik samen met de profs rijden op een wellicht mooi maar nieuw parcours. Die cross spreekt me zeker aan, maar anderzijds is de kans klein dat ik er punten raap. Op de Koppenberg kan ik bij de beloften aantreden. Ik zeg niet dat het dan zoveel gemakkelij­ker wordt om punten te pakken, maar ik start er alleszins op meer gelijke voet. Ik beslis in laatste instantie waar ik aan de slag ga. Een degelijke uitslag en minder hinder van de rug kunnen al een serieuze stap in de goeie richting zijn.”

 ?? FOTO SMB ?? Stijn Caluwe. Het is voorlopig nog niet zijn seizoen.
FOTO SMB Stijn Caluwe. Het is voorlopig nog niet zijn seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium