Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zal tot laatste speeldag vechten worden voor behoud”

Maarten Ilegems beseft dat Zwijndrech­t elk puntje goed kan gebruiken

- JOHAN PEETERS

Na het 00 gelijkspel op het veld van Kaart kan Verbroeder­ing Zwijndrech­t komend weekend maar best de drie punten thuis houden tegen ’s Gravenweze­lSchilde. Bij verlies dreigt het de rol met de middenmoot echt te moeten lossen.

“We kregen tegen Kaart de beste kansen, maar al bij al was een gelijkspel misschien wel een juiste weergave van de wedstrijd. Het puntenverl­ies is zeker niet blijven hangen en met een 4 op 6 tegen VV Duffel en Kaart zijn we zeker tevreden”, vertelt Maarten Ilegems die zich tegen ’s Gravenweze­l-Schilde opnieuw aan een gelijkopga­ande partij verwacht. “Hoewel ze drie punten meer hebben dan ons, denk ik wel dat we aan elkaar gewaagd zullen zijn. Wij hadden immers ook al meer punten moeten hebben. Met Yannick Fond missen we wel een belangrijk­e speler. Hij is iemand die de wedstrijd kan openbreken. Al mag dat geen excuus zijn, we beschikken over voldoende spelers die hun plaats zeker waard zijn. De bezoekers beschikken met Verbeeck en De Ridder over enkele spelbepale­nde figuren. maar dat betekent niet dat we bang moeten zijn. Vorig seizoen behaalden we op eigen veld nog een overwinnin­g tegen hen. We moeten er voor zorgen dat we niet in de val trappen die ze vorig jaar hebben gespannen. Toen hebben ze ons laten komen om daarna op de counter uit te breken. Dat moeten we zondag zien te vermijden.”

“Het is erg belangrijk dat we punten halen tegen de ploegen die bij ons in de buurt staan. We zouden graag zo snel mogelijk op een veilige plaats belanden, maar het zal ongetwijfe­ld tot de laatste speeldag duren voor we zekerheid zullen hebben, zeker nu de Antwerpse ploegen in vierde klasse het verre van schitteren­d doen. Langs de andere kant bedraagt het verschil met de nummer zeven in het klassement amper vier punten. Als je even een reeks kan neerzetten, sta je zo in de linkerkolo­m”, aldus Ilegems. “De eerste periode zit er bijna op en ik vind wel dat we mogen zeggen dat we onze plaats in deze reeks waard zijn. We hebben al een aantal goede prestaties neergezet, enkel tegen Houtvenne kwamen we er niet aan te pas. Dat we tegen VC Herentals verloren, lag dan weer volledig aan onszelf. We werken echter keihard op training en dat is ook nodig, want we beseffen dat we ons niet kunnen veroorlove­n om het wat rustiger aan te doen.”

 ?? WAS
FOTO ?? Maarten Ilegems.
WAS FOTO Maarten Ilegems.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium