Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zal altijd een Schelleman blijven”

Mario Schampaert en Kenneth Vereycken ontvangen exclub

- JOHAN PEETERS

Oxford Hemiksemco­ach Mario Schampaert en speler Kenneth Vereycken maken zich op voor een bijzonder weekend. Met Schelle komt een van hun exploegen op bezoek. Zij zijn dan ook goed geplaatst om vooruit te blikken op deze burenstrij­d.

Kenneth Vereycken was lange tijd speler bij Schelle. “Mijn vader is er na mijn vertrek nog een tijdje actief gebleven, zodat er nadien ook nog een link was. Bovendien zijn er bij het huidige Schelle een pak spelers die ik erg goed ken. Ofwel speelde ik nog samen met hen, ofwel ben ik ze al dikwijls tegengekom­en als tegenstand­er. Met Peter Schrauwen, de trainer van Schelle, speelde ik ook nog samen bij Maccabi en ik heb ook nog tegen hem gespeeld. Om maar te zeggen: ik ga een pak oude bekenden ontmoeten, maar dat telt even niet. Het enige dat van belang is, zijn de drie punten.”

Oxford Hemiksem staat momenteel op een vierde plaats in het klassement en telt één punt minder dan Schelle. “We misten onze start een beetje, maar de voorbije weken wonnen we wel tegen de nummers één en twee in het klassement. We zijn er op gebrand om ook de nummer drie een nederlaag aan te smeren.”

Omdat zondag de derby tussen Rupel Boom en Beerschot Wilrijk op het programma staat, besloot Oxford om het burenduel tegen Schelle Sport op zaterdagav­ond te spelen. “Hierdoor zal er veel volk aanwezig zijn en ook dat zal deze wedstrijd een speciaal karakter geven. Met daarnaast twee ploegen die absoluut willen winnen, ben ik er zeker van dat de toeschouwe­rs een aangename partij te zien zullen krijgen.”

Mario Schampaert was maar liefst 33 jaar lang lid van Schelle Sport, eerst als speler en daarna ook als trainer. “Het is nu zeven seizoenen geleden dat ik daar vertrokken ben en ik zal altijd een Schelleman blijven. Als je daar zo lang geweest bent, is dat iets dat je blijft volgen. Langs de andere kant voel ik me echt heel goed bij Oxford Hemiksem. Ik ben er terechtgek­omen in een familieclu­b en het is aangenaam om te zien hoeveel de mensen daar doen voor hun club. Hopelijk kunnen we hen zaterdag iets teruggeven. We zijn met vijf overwinnin­gen op een rij aan een sterke reeks bezig. Bovendien konden we ook telkens de nul houden. Er moet dan ook niks voor ons, al is dit wel een belangrijk­e wedstrijd voor het klassement.”

 ?? FOTO WAS ?? Kenneth Vereycken (links) en Mario Schampaert.
FOTO WAS Kenneth Vereycken (links) en Mario Schampaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium