Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Herman Verbruggen is om in te kaderen”

- Jubilee General loop momenteel in de Vlaamse bioscopen.

Ook al tempert regisseur Jan Verheyen de hoge verwachtin­gen voor Jubilee General, toch lijkt ook de tweede film rond FC De Kampioenen in de wieg gelegd voor succes. “Verheyen heeft er een geslaagde familiefil­m van gemaakt”, meent Aron Wade.

De Kampioenen bereiden zich voor op hun 25-jarig bestaan. Het belooft een groot feest te worden, maar daar zou met de terugkeer van DDT, die in de bajes belandde op beschuldig­ing van belastingf­raude, snel veranderin­g in kunnen komen. Wanneer Xavier en Marcske beslissen om oudtrainer Oscar Crucke in Thailand te gaan halen, gaan de poppen pas echt aan het dansen.

“Jubilee General is geen langgerekt­e aflevering die naar het witte doek werd vertaald, maar échte cinema. Op XL-formaat nota bene, want dankzij de verschille­nde sets, de scènes die in het buitenland werden gedraaid en de leuke speciale effecten, ziet het er allemaal groots uit.”

“Alle personages komen in de film aan bod, en wat meer is: Verheyen is erin geslaagd om de basiskleur van al die karakters te behouden. Dat is goed nieuws voor de fans.”

“De nieuwe look van Sven De Ridder als handlanger van DDT is er eentje om niet snel te vergeten”, besluit Wade. “Ook de prestatie van Herman Verbruggen is om in te kaderen. Hij is zowat de Vlaamse Harold Lloyd. Jacques Vermeire is dan weer de motor van de film. Zijn terugkeer en die van Carry Goossens, alias Oscar Crucke, zal veel toeschouwe­rs plezieren.”

Opvallend is het hoge aantal bijrollen. “Dat zijn allemaal leuke cameo’s geworden. Er passeren zowel stand-uppers als een bekende miljonair. Om Marc Coucke niet te noemen.”

 ?? FOTO GVA ?? Herman Verbruggen als Marcske.
FOTO GVA Herman Verbruggen als Marcske.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium