Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pompen of verzuipen

-

Ann De Keersmaeck­er, een 31jarige productont­wikkelaar en industriee­l designer uit Kapellen, studeert pas een maand aan Sint Lucas, maar voelt zich er naar eigen zeggen al helemaal thuis.

“Ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar de wijze waarop ondernemer­s hun productont­wikkelings­proces kunnen optimalise­ren. Sinds kort werk ik in Antwerpen als projectlei­der bij CIFAL Flanders, een internatio­naal trainingsc­entrum ter promotie van duurzaam management. Mijn passie is kunst. Met een master in kunstresea­rch zou ik mijn passie kunnen combineren met mijn werk. Kunst brengt me op ideeën voor mijn werk. En andersom is ook mijn werk een inspiratie­bron voor mijn creativite­it.”

Lagunes

“Ook de workshop die ik in Venetië zal volgen sluit aan bij mijn werk. De titel van de workshop is 194 en verwijst naar de ergste overstromi­ng ooit in Venetië, waarbij in 1964 het waterpeil 194 centimeter boven de normale waterspieg­el uitstak. Om de stad te behoeden voor verdrinkin­g, bouwt men er 78 dammen in de lagunes rond de stad. De Venetiaans­e activist Paolo dei Rossi verzet zich daartegen, omdat de dammen de plaatselij­ke fauna en flora bedreigen. Hij zal ons met een boot langs een nieuwe dam gidsen. Deze workshop gaat dus over duurzaamhe­id. En dat is een problemati­ek waarmee ik beroepshal­ve vaak te maken krijg.”

“Ik weet nog niet welk kunstwerk ik zal maken”, vertelt Ann. “Ik zal wellicht plaatselij­ke, natuurlijk­e materialen gebruiken. Maar ik wil ter plekke eerst met een open geest kijken en luisteren naar wat op me afkomt. Dat is de beste manier om inspiratie op te doen.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Anne De Keersmaeck­er.
FOTO DIRK KERSTENS Anne De Keersmaeck­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium