Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlammende sneakers veroveren Benelux

- Monar, Everdijstr­aat 35, Antwerpen, www.monar.be

Fiamme is de allereerst­e schoenenco­llectie van de Antwerpse Elisa Mols (21). Gisterenav­ond werd het label officieel gelanceerd voor bekend Vlaanderen en potentiële klanten.

Als telg uit de familie De Maeijer, eigenaars van de Monarschoe­nenwinkels, groeide Elisa op tussen de schoenen en accessoire­s. Ze studeerde enkele jaren in Firenze, aan de modeschool Polimoda. “Maar ik kon België en vooral Antwerpen niet missen. Dus keerde ik terug. Kort daarop besloot ik zelf een eigen collectie te ontwerpen. De kennis die ik had opgedaan tijdens mijn opleiding, wou ik in de praktijk brengen”, vertelt ze.

Italiaanse makelij

“Ik wou een lederen schoen die het comfort moest hebben van een sneaker. Het huidige aanbod aan sneakers vind ik te log en te zwaar.”

Fiamme betekent letterlijk ‘vlammen’, wat dan ook het handelsmer­k is van de schoen. Op de achterkant van ieder ontwerp werden vlammetjes in verschille­nde kleuren en materialen aangebrach­t. “Ik koos voor eenvoud, opgepept met enkele subtiele details. Fiamme verwijst naar de Italiaanse roots van de schoen. Mijn moeder (Els De Maeijer, eigenares van Monar, red.) en oom kennen de Italiaanse ateliers als geen ander. Zij brachten me in contact met een producent die de snea- kers nu op artisanale manier vervaardig­t in Italië.”

Dennis Thyssens van Looks Agencies treedt op als verdeler van het merk. “Sinds juli ligt het al in de rekken van Monar”, zegt hij. “Het is nog lang geen bekende naam, maar de collectie verkoopt goed. Je betaalt 135 euro per paar en dat is eigenlijk niet zo veel voor een schoen van deze kwaliteit.”

Ondanks de nog jonge leeftijd van het label – het werd voor het eerst in juli verkocht – wordt Fiamme al verdeeld in zo'n 60 verkooppun­ten in de Benelux. “De vraag blijft stijgen. We zullen

ons in de nabije toekomst ook gaan richten op Duitsland en Frankrijk.”

Elisa maakte ook nog een collectie van versiering­en die je eenvoudig op de veters van de schoenen kan aanbrengen.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De schoenen van Elisa Mols (rechts) zijn te koop in de Monarschoe­nwinkel in de Everdijstr­aat.
FOTO DIRK KERSTENS De schoenen van Elisa Mols (rechts) zijn te koop in de Monarschoe­nwinkel in de Everdijstr­aat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium