Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paté en cocktails om mee te nemen

Nieuw concept in de Nieuwe Natie

- Vanaf zaterdag, Grand Bazar, eerste verdieping: acht popups

Een restaurant­houder die zich ontpopt tot patémaker en een bartender die gebottelde cocktails verkoopt. Het kan in het tijdelijke shoppingpr­oject de Nieuwe Natie in het Grand Bazar Shopping Center.

“Ik speel al langer met het idee om iets te doen met mijn patés”, zegt Kenny Burssens, chef van restaurant Invincible. “Klanten nemen graag onze patés. Ik heb de indruk dat mensen dat ambacht precies niet meer snappen en juist daarom zijn ze in trek. Veel klanten vragen na de maaltijd om een extra stukje vacuüm te trekken voor thuis.”

“Natuurlijk is er een verschil tussen paté eten op restaurant en ervoor naar de winkel lopen. Toen las ik over de tweede editie van Nieuwe Natie. Enkele maanden een pop-up kunnen openen op een toplocatie zou veel vragen beantwoord­en. Met het idee dat paté even hip kan zijn als culinaire worsten of hotdogs, diende ik mijn aanvraag in.”

Toch schrok Burssens toen de uitnodigin­g van de Nieuwe Natie in de bus viel. “Ik was het bijna vergeten. Gelukkig had ik al een naam: Paté en C zou staan voor paté en alles wat je erbij kan verkopen: confituur, charcuteri­e... Op dat moment zat ik samen met Paul Morel, tot voor kort bartender in The Jane. Ook zijn cocktails zouden onder de noemer C kunnen vallen. Zo bedachten we een apéromomen­t rond patés met een toastje erbij, gepekelde groentjes enzovoort. We mogen in de popup niets serveren, dus bedachten we gebottelde cocktails. Voorlopig hebben we een alcoholvri­j drankje op basis van rode biet, eentje met sherry en mandarijnt­jes en eentje op basis van rosé. Ikzelf start met gepekelde groentjes, pickles op basis van pompoen, graanmoste­rd, een grove boerenpaté en een wildpaté.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Kenny Burssens en Paul Morel met enkele van hun producten.
FOTO WIM HENDRIX Kenny Burssens en Paul Morel met enkele van hun producten.
 ?? FOTO GVA ?? Het logo van de popup.
FOTO GVA Het logo van de popup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium