Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stoelendan­s met twee slachtoffe­rs

‘K3 ZOEKT K3’ Acht meisjes strijden voor zes plaatsen in finale

-

Voor twee van de acht deelneemst­ers eindigt K3 zoekt K3 vanavond op een haarlengte van de finale: twee meisjes zullen de halve finale niet overleven. Terwijl het opnieuw Gert Verhulst en de dames van K3 zijn die de keuze van de kijker “in goede banen leiden”, voorspelle­n wij dat vooral Nora en Demi zich zorgen moeten maken, al zijn ook Jindra en Lauren niet veilig.

Hanne, Klaasje en Marthe: niemand die eraan twijfelt dat “de ideale K3 volgens Koen Wauters” volgende week in de finale van K3

zoekt K3 staat. Hanne is al weken de lieveling van de kijker, Gert Verhulst denkt eraan de blauwe ogen van Klaasje te laten uitroepen tot nationaal erfgoed en Marthe maakte vorige week zoveel indruk dat niet alleen Karen Damen maar ook Gert de zakdoek moest bovenhalen. Op die manier blijven vijf meisjes over voor drie plaatsen: in de finale op 6 november staan zes kandidates.

De ‘molen’ van Studio 100

Bedreigd met uitsluitin­g is sowieso Nora (21), het Antwerpse schatje met Marokkaans­e roots: iedereen vindt “K3 met een kleurtje” een geweldig idee en Nora heeft met haar totale gebrek aan podiumerva­ring een grote sprong voorwaarts gemaakt, maar haar stembanden lieten het in de vorige liveshow helemaal afweten. Met de stembanden van de stoere Demi (21) uit Amsterdam is dan weer niks mis: zij heeft de krachtigst­e stem van allemaal, maar ze beschikt over zo veel power dat ze weer dat meisjesach­tige mist en wellicht niet kneedbaar genoeg is voor de ‘molen’ van Studio 100.

Het vrolijke blondje Jindra (22) komt ook uit Amsterdam. Zij werd nog door Gert Verhulst in beschermin­g genomen toen ze op sociale media werd aangepakt voor het iets te fel ontwikkeld­e zelfvertro­uwen. Op basis van uitstralin­g en zangkwalit­eiten staat Jindra net zo goed wél in de finale, al is het de vraag of haar dat gaat lukken als een deel van het publiek haar niet blijkt te lusten. In het geval van de Gentse Lauren (20) zou haar werkervari­ng bij Junior Eurosong en vooral de serie Galaxy Park haar parten kunnen spelen: Lauren is al ‘verbrand’ omdat ze bij heel wat kinderen bekend is en wil ze het bij momenten té goed doen op het podium. En dan is er nog Lisa (25), ook al uit Amsterdam: de papa’s zien de finaliste van Miss Nederland sowieso zitten, maar ook hier is de vraag of Lisa niet té volwassen oogt in een meidengroe­p naast ‘tiener-achtige’ meisjes als Klaasje en Marthe. Zoals Gert Verhulst altijd zegt: ook het plaatje moet kloppen. (tdl)

K3 zoekt K3, VTM, 20.35u

 ?? FOTO VTM ?? De gevreesde jury geeft ook vanavond weer streng, maar rechtvaard­ig advies.
FOTO VTM De gevreesde jury geeft ook vanavond weer streng, maar rechtvaard­ig advies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium