Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herman De Croo geeft vermogen prijs

Evy Gruyaert voelt (bekende) Vlamingen aan de tand over inkomen in ‘Hoeveel ben je Waard?’

-

In een nieuw programma op Vier geven twaalf bekende en onbekende Vlamingen hun vermogen prijs. Zo laat ook minister van Staat Herman De Croo (78, Open Vld) zijn inkomsten, uitgaven en eigendom schatten. “Ik heb op dat vlak geen geheimen.”

Hoeveel verdien je? Met die vraag maakt een mens in Vlaanderen zelden vrienden. Geld is nog altijd een beetje taboe, maar het Vier-programma Hoeveel ben je Waard? met Evy Gruyaert wil dat doorbreken. Twaalf Vlamingen, al dan niet bekend, laten hun hele hebben en houden doorlichte­n. De bekendste is Herman De Croo. Van hem zullen we binnenkort dus weten wat hij waard is.

“Toch min of meer, bij benadering. Ze zijn een schatting komen maken van mijn huis, van mijn inkomen, noem maar op. Ik doe daar niet zo geheimzinn­ig over, ik moet mijn inkomsten toch al elk jaar bekendmake­n aan het Rekenhof en om de twee jaar krijg ik een grondige controle van mijn boekhoudin­g. Ik wou meerwerken op één voorwaarde: ik wou niet als enige mijn vermogen prijsgeven, ik wil hier niet die ene zijn die zich wil laten opmerken. België is trouwens het land met de grootste herverdeli­ng van inkomens ter wereld.”

Van priester tot biersommel­ier

In de eerste aflevering, die op 11 november van start gaat, doet naast een alleenstaa­nde moeder met een eigen zaak en drie kinderen interieur-decorateur Pieter Porters (45) mee. Ook schlagerza­nger Yves Segers laat zijn vermogen doorlichte­n, net als modefotogr­aaf Henk Van Cauwenberg­h. Bij de deelnemers zitten een glazenwass­er, een televisiec­lown, een priester, een exbankier, een model, een biersommel­ier en een vastgoedko­ning van de familie Maas.

HERMAN DE CROO Minister van Staat Ik doe niet zo geheimzinn­ig over mijn inkomsten. Ik moet ze toch al elk jaar bekendmake­n aan het Rekenhof en om de twee jaar krijg ik een grondige controle van mijn boekhoudin­g.”

 ??  ??
 ?? FOTO VIER ?? Herman De Croo in ‘Hoeveel ben je Waard?’.
FOTO VIER Herman De Croo in ‘Hoeveel ben je Waard?’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium