Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Songfestiv­al boven in Homo Top 100

- (guvv) www.homotop100.be

De blitse party vindt pas morgenavon­d plaats in de Antwerpse danstempel Red & Blue, maar je moet geen helderzien­de zijn om te voorspelle­n dat het Eurovisies­ongfestiva­l opnieuw de scepter zal zwaaien in de jaarlijkse Homo Top 100. In twaalf edities was er maar drie keer een nummer één zonder Eurovisiel­ink. “Vorig jaar stond voormalig winnares Loreen op één met Euphoria, meteen gevolgd door Conchita Wurst die haar entree maakte op twee. En dé ultieme Songfestiv­algroep Abba stond op drie met Dancing

Queen. Een Homo Top 100 zonder Songfestiv­alhits is ondenkbaar. Het is dus niet de vraag óf Mäns Zelmerlöw, de winnaar van dit jaar, zijn entree maakt. Het is alleen uitkijken hoe hoog hij zal binnenkome­n”, weet Stijn Van Den Bergh van het organisere­nde Enig Verschil. Ook de grote discoklass­iekers scoren traditione­el goed. YMCA of I Will Survive zijn er dus gegarandee­rd weer bij. En dat zorgt altijd voor een vrolijk en dansbaar feest. Mijn eigen favoriet?

I'm coming out van Diana Ross. Een lekker vlot nummer met een heel symbolisch­e titel.” Toch speelt ook de actualitei­t een rol. De eerste aflevering van het Eén-programma Het Huis van vorige week, rond Luc Appermont en Bart Kaëll, kan bijvoorbee­ld effect hebben. “Het jaar van zijn coming out stond Bart Kaëll op één, het jaar dat Yasmine stierf, voerde zij de lijst aan.” Opvallend is dat de organisati­e hetero's oproept om te stemmen en mee te komen feesten. “Homo’s mogen net als hetero’s trouwen of kinderen adopteren, dan moet het ook mogelijk zijn dat hetero’s stemmen voor de Homo Top 100. We zijn allemaal gelijk.”

 ?? FOTO AP ?? Mäns Zelmerlöw.
FOTO AP Mäns Zelmerlöw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium