Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geef ons nog wat tijd”

-

Topvolley Callant Antwerpen is de competitie gestart met een 30 overwinnin­g tegen streekgeno­ot VOC Amigos Zoersel. Duidelijke cijfers, al hadden de Sinjoren in de eerste set niet al te veel overschot en wisten ze setverlies maar nipt te voorkomen.

“Het was niet schitteren­d, maar het belangrijk­ste is dat we de drie punten hebben gepakt”, weet manager Tim Verreth. Antwerpen bracht inderdaad niet het volleybal dat de - lichtjes verwende supporters de voorbije seizoenen geregeld voorgescho­teld kregen.

Maar dat het jonge team potentieel en groeimarge heeft, bleek toch wel in set drie, toen vooral de 22-jarige Jakub Wachnik indruk maakte en het ganse team flitsen van klasse toonde.

“We winnen met 3-0. Daar zijn we in de voorbereid­ing nooit in gelukt. Wat zouden we dan ontevreden zijn. Dit was nog niet het beste Antwerpen, maar dat lijkt me ook logisch. Het is nog wat zoeken op het veld, maar dat komt wel goed. Geef ons nog wat tijd”, spreekt setter Sander Depovere die als nieuwe draaischij­f een meer dan behoorlijk­e wedstrijd speelde.

“Onze start was inderdaad stroef. Maar wat wil je? Het is de eerste wedstrijd van het seizoen waarvan verwacht wordt dat je die wint, er is veel volk en we hebben allemaal jonge gasten die zich willen bewijzen. Dat zorgde toch wel voor wat stress. Maar na de eerste set speelden we bevrijd en zeker in de derde set vond ik ons echt wel goed spelen.”

“Mensen vergeten nogal snel dat hier een volledig nieuw Antwerpen staat. Buiten Dennis (Deroey, red.) en ikzelf zijn het allemaal nieuwe jongens. Eigenlijk is trainer Dardenne vanaf nul moeten beginnen. Er zijn al een aantal automatism­en, maar er valt nog wel wat slijpwerk te doen. Nu zaterdag wacht met Haasrode een belangrijk­e bekerwedst­rijd. Als we die kunnen winnen, zetten we opnieuw een stap voorwaarts.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium