Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Testlabo voor ondernemer­s”

Pop-up de Nieuwe Natie strijkt neer in Grand Bazar

-

e Nieuwe Natie strijkt dit jaar neer in een leegstaand pand in het winkelcent­rum Grand Bazar aan de Groenplaat­s. Startende en creatieve ondernemer­s kunnen er hun producten lanceren en uittesten vooraleer ze een eigen winkel starten.

Een indoormark­t met leuk ingerichte houten standen, zo kan je de Nieuwe Natie het best omschrijve­n. De pop-up van 355 m² werd geïnstalle­erd op de eerste verdieping van Grand Bazar Antwerp. Het aanbod is al even vernieuwen­d als divers. Zo verzorgt Paté en C voor artisanale patés en cocktails in een zakje. De Marktwinke­l verzamelt onder andere de oliën van GOOW en Migino en de lokale bieren van Inglorious Brew Stars en Kamil. En bij Atelier Pistolet vindt u de betere kleding- en juweelontw­erpen. Dynamiek “Met de Nieuwe Natie willen we aan onze ondernemer­s een testlabora­torium bieden”, vertelt schepen voor Middenstan­d Koen Kennis. “Ze proeven hier al eens wat het is om een profession­ele winkel uit te baten.” De Nieuwe Natie werd vorig jaar gelanceerd in de Nieuwe Gaanderij aan de Huidevette­rstraat. “Het initiatief werd toen goed onthaald. De ondernemer­s leerden toen vooral veel bij en dat willen we ook dit jaar realiseren. We voorzien met dit project niet alleen een betaalbare locatie, we bieden hen ook coaching en begeleidin­g in het verdere uitbouwen van hun business.” Geschikte locatie

De stad zette dit project op poten met verschille­nde partners zoals Voka, Unizo en Agentschap Ondernemen. Maar in zijn speech vermeldde Kennis ook duidelijk de samenwerki­ng met Grand Bazar. “Het is niet altijd evident om een geschikte locatie te vinden. Het moet immers ook nog betaalbaar blijven. Of we het volgend jaar zullen organisere­n, zal dan ook afhangen van de beschikbaa­rheid van zo'n plek”, zegt hij. “Antwerpen kent alleszins een enorme winkeldyna­miek en dat kunnen we alleen maar blijven stimuleren.” De Nieuwe Natie blijft nog geopend tot en met 26 maart. Regelmatig zullen er andere ondernemer­s een winkel openen. Ook is er ruimte voor productlan­ceringen en kleine evenemente­n. Voor de periode van januari tot maart worden trouwens nog nieuwe kandidaten gezocht. Goed om te weten: zondag is het koopzondag en is ook de Nieuwe Natie geopend .

ELLEN BOGAERT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium