Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vader en zoon verongeluk­t op pechstrook E40

- (phu, doj, tlg, wba)

Dit allerheili­genweekend zou Jef Six (35) met zijn groep Zinger hartverwar­mende muziek brengen op kerkhoven omdat de muzikanten in korte tijd vier vrienden verloren. Gisteren kwam hij zelf om het leven bij een aanrijding op de E40 in Etttelgem. Ook zijn zijn vader Guido Six (60), directeur van het Oostends conservato­rium, kwam om.

Op de E40 in Ettelgem, deelgemeen­te van Oudenburg, viel het Volkswagen­busje van Jef Six (35) in panne. Jefs vader Guido (60) kwam meteen ter plaatse en parkeerde zijn bestelwage­n ook op de pechstrook. Een noodlottig­e beslissing. Om 7.45u reed een vrachtwage­n, met aan het stuur een jonge vrouw van 19 in op de twee bestelwage­ns. De ravage was enorm: de bestelwage­ns werden tientallen meters verder in de struiken gekatapult­eerd. Vader en zoon waren op slag dood. De jonge trucker bleef ongedeerd, maar bleek te aangeslage­n om verhoord te worden. Het parket bevestigde gisteren dat ze niet had gedronken of te snel reed. Alles wijst op een tragisch ongeval. Amper twee dagen geleden hadden Jef Six en zijn vrouw Nina thuis in Wulken nog de verjaardag gevierd van hun driejarige zoontje Louis. En afgelopen zomer was er nog een tweede kindje, dochtertje Jazz, bijgekomen. “Ik kan het niet geloven en ik wil het niet geloven. Ze hebben ons alles in een oogwenk ontnomen. Enkel mooie herinnerin­gen blijven over. Ik ga jullie zo hard missen. Waarom? Waarom?”, reageerde zijn vrouw Nina. Zij blijft achter met de twee jonge kindjes.

Trompettis­t Jef was volgens zijn broer een gepassionn­eerd en gedreven man. “Hij speelde naast Zinger ook in de Fatback Brass Band, waarmee hij vorige week nog aantrad in de liveshows van K3 zkt. K3. Zijn andere passie was zijn gezin.” Vader Guido was een grote naam in de klarinetwe­reld en actief als directeur van het Oostends conservato­rium, waar zoon Jef docent was. “Naast zijn gedrevenhe­id voor de muziek was hij vooral een familieman. Hij hield heel veel van zijn acht kleinkinde­ren”, zegt zoon Bert.

 ?? FOTO DOJ ?? De bestelwage­ns werden in de struiken gekatapult­eerd.
FOTO DOJ De bestelwage­ns werden in de struiken gekatapult­eerd.
 ?? FOTO GVA ?? Guido Six (60).
FOTO GVA Guido Six (60).
 ?? FOTO GVA ?? Jef Six (35).
FOTO GVA Jef Six (35).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium