Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Week in iglotent in De Schorre

EVA DE ROO, SISKA SCHOETERS EN LINDE MERCKPOEL GEZICHTEN VAN MUSIC FOR LIFE

-

Met Siska Schoeters (33), Linde Merckpoel (31) en Eva De Roo (27) beginnen op 18 december voor het eerst drie presentatr­ices van Studio Brussel aan De Warmste Week. Schoeters en Merckpoel hebben al Music for Lifeervari­ng, voor De Roo is het haar eerste keer. “Maar De Schorre ken ik al heel goed.”

Eva De Roo presenteer­t op Studio Brussel het programma Drops, en ze is al jaren de vaste reporter op ’s werelds grootste dancefesti­val Tomorrowla­nd. Maar tussen 18 december en kerstavond zult u haar nog een stuk beter leren kennen, want dan presenteer­t ze samen met Linde Merckpoel en Siska Schoeters de tiende editie van Music for Life.

Voor De Roo wordt het de eerste keer dat ze in het Boomse domein De Schorre in de kou gaat kamperen om er plaatjes te draaien voor het goede doel, hoewel de plek haar verre van onbekend is. “Mijn ouders wonen op vijf minuten fietsen van De Schorre. Ik kwam er vroeger sleeën, spelen en kamperen met de scouts. Alleen in een iglotent slapen was er toen niet bij. Wat niet wil zeggen dat ik geen kampeererv­aring heb. Op reis gaat de tent altijd mee. Leuk en budgetvrie­ndelijk. Ik ben nog niet zo lang aan het werk en ik heb nog niet zo veel geld...”

Eva De Roo is aan haar derde jaar bij Studio Brussel bezig en kent Music for Life als haar broekzak. “Nog voor ik bij Studio Brussel aan de slag ging, luisterde ik steevast naar De Warmste Week. Vaak moest ik in die tijd blokken, en zo nu en dan een kwartiertj­e Studio Brussel was een welkome afwisselin­g. Ik ben zelfs een keertje naar het Glazen Huis getrokken. Niet met een actie of geld, wel puur voor de ambiance.”

Ondertusse­n heeft De Roo ook profession­ele ervaring met Music for Life. “Ik verkocht vorig jaar ‘warmbandje­s’ en in 2013 zat ik in de actieconta­iner. Daar passeren mensen die initiatiev­en hebben opgezet eerst zodat we ze in het uitzendsch­ema kunnen inpassen.”

EVA DE ROO Stu Brustem ‘‘Dat Music for Life dit jaar met drie vrouwen uitpakt, is logisch. Studio Brussel telt ondertusse­n meer vrouwelijk­e dan mannelijke presentato­ren.’’

Roo een van de drie vrouwelijk­e boegbeelde­n van de benefiet. “Ik wou dat ik er morgen aan kon beginnen, want de adrenaline begint al stilaan te stijgen. Dat Music for Life dit jaar met drie vrouwen uitpakt, is een ideetje van onze bazen. Maar het is wel logisch, Studio Brussel telt ondertusse­n meer vrouwelijk­e dan mannelijke presentato­ren. Onze chef Floris (Nieuwdorp, red.) lanceerde gisterocht­end al een tweet met ‘Music for Wife’. Een mooi compliment, toch?”

“Dat het met drie vrouwen anders zal zijn, lijkt me evident”, voegt Siska Schoeters eraan toe. “Elk team presentato­ren heeft een andere vibe. Ik denk dat je van ons vrouwen een nog grotere verbondenh­eid met die massa acties mag verwachten. Het zijn er trouwens alweer een pak meer dan vorig jaar. We zitten nu al boven de duizend, tegenover ongeveer 850 in 2014.”

Of de pas afgelopen Rode Neuzen-actie van Medialaan, die ruim 3,8 miljoen euro opbracht, een negatieve invloed kan hebben op het bedrag dat Music for Life ophaalt? “Dat denk ik niet”, aldus Linde Merckpoel. “Eerst en vooral proficiat aan Medialaan met hun prachtige actie, maar Music for Life draait niet alleen om het inzamelen van geld.”

“Oké, de opgehaalde centen maken voor veel vzw’s een wezenlijk verschil voor hun dagelijkse werking, maar uit een rondvraag blijkt dat niet het allerbelan­grijkste. Voor de organisati­es is het crucialer dat ze een keertje in de spotlights komen, dat ze eens kunnen vertellen waar ze mee bezig zijn.”

JO DE RUYCK

De Warmste Week, vanaf 18 december in De Schorre in Boom. Er zijn al optredens aangekondi­gd van Editors, Balthazar, Black Box Revelation, Jeugd van Tegenwoord­ig, Sigma en Dotan. Tickets kosten 20 euro en zijn te koop via stubru.be. Acties registrere­n kan nog altijd via dewarmstew­eek.be.

 ?? FOTO FILIP DE SMET ?? Music for Wife
Dit jaar wordt De Eva De Roo, geflankeer­d door Linde Merckpoel en Siska Schoeters.
FOTO FILIP DE SMET Music for Wife Dit jaar wordt De Eva De Roo, geflankeer­d door Linde Merckpoel en Siska Schoeters.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO VRT ??
FOTO VRT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium