Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Klant’ steelt en stript taxi

Dief opgepakt dankzij track-and-tracesyste­em in wagen Antwerp-Tax

- DENNIS VAN DAMME, SAM REYNTJENS

Opnieuw heeft een ingebouwd trackandtr­acesysteem zijn nut bewezen. Een gestolen taxi kon kort na de diefstal teruggevon­den worden. De dief was de auto al aan het strippen.

Een taxichauff­eur van de firma Antwerp-Tax kreeg zondagnach­t rond kwart voor drie een oproep om twee klanten te gaan ophalen in de Bosschaert­straat in de Antwerpse wijk het Kiel. De mannen stapten in en vroegen om hen naar de Trapstraat te brengen, een rit doorheen de hele stad, van zuid naar noord. De taxichauff­eur zal de tocht niet snel vergeten.

De twee nachtelijk­e passagiers bleken erg wispelturi­g te zijn. Ze vroegen de chauffeur om te stoppen aan een winkel in de Bresstraat. Daar hadden ze alweer een ander idee. De taxichauff­eur moest verder rijden, naar de Amerikalei. Pas aan de overkant van de Leien, op de hoek van de Verbondstr­aat en de De Vrièrestra­at, stapten de twee passagiers uit.

Achtervolg­ing

“Ik moet even iets gaan ophalen”, zei een van hen aan de chauffeur. Die was zich van geen kwaad bewust en bleef met de andere passagier naast de auto staan. Op het moment dat de taxichauff­eur even niet oplette, stapte de tweede ‘klant’ in de wagen. Verbouwere­erd zag de taxibestuu­rder hoe zijn ‘klant’ met zijn taxi wegreed.

Het slachtoffe­r kon een andere taxichauff­eur die voorbijree­d aanklampen. De twee taxichauff­eurs volgden de gestolen wagen, maar moesten de achtervolg­ing staken toen ze het spoor bijster raakten. Onderweg kon de bestolen taxichauff­eur wel zijn werkgever verwittige­n.

Olympisch Stadion

De politie werd ingeschake­ld en zorgde samen met het bedrijf Antwerp-Tax voor een doorbraak. De wagens van het bekende taxibedrij­f zijn allemaal uitgerust met een track-and-tracesyste­em, waardoor men vanop een afstand kan zien waar het voertuig zich bevindt. De gestolen taxi bleek niet ver te zijn van de plaats waar de chauffeur even voordien zijn twee ‘klanten’ had opgepikt. Volgens het track-and-tracesyste­em bevond de wagen zich in de buurt van de Camille Huysmansla­an en de VIIde-Olympiadel­aan.

Enkele patrouille­s kamden die wijk uit en konden de taxi snel lokalisere­n. In de Atletenstr­aat, op de parking van het Olympisch Stadion waar FCO Beerschot-Wilrijk zijn thuiswedst­rijden speelt, zagen ze hoe een man de wagen al aan het strippen was. Het taxilicht bevond zich niet meer op het dak van de auto en de stickers aan de buitenzijd­e van de taxi waren al deels verwijderd. Ook binnenin had de dief al een en ander weggehaald.

De politieplo­egen konden de 29jarige man, een oude bekende van politie en justitie, gemakkelij­k oppakken. Hij werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Zijn kompaan blijft op te sporen.

Bij Antwerp-Tax ligt men niet zozeer wakker van de schade aan het voertuig. “Het belangrijk­ste is dat onze chauffeur gezond is”, zegt Nancy Janssens van Antwerp-Tax. De chauffeur in kwestie wenste gisteren niet te reageren.

NANCY JANSSENS

AntwerpTax “Het belangrijk­ste is dat onze chauffeur gezond is.”

 ?? FOTO GVA ?? Een taxi als deze werd gisteren gestolen. Toen de politie de wagen terugvond, was het taxilicht
al van het dak gehaald en waren de stickers aan de zijkant al deels verwijderd.
FOTO GVA Een taxi als deze werd gisteren gestolen. Toen de politie de wagen terugvond, was het taxilicht al van het dak gehaald en waren de stickers aan de zijkant al deels verwijderd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium