Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ugly X-mas Shop verkoopt twee weekends design

-

Speciaal voor de eindejaars­periode opent Ugly van Vastgoed Gillis de popup Ugly Xmas Shop waar designmeub­els en accessoire­s te koop worden aangeboden.

Onder het motto ‘van elk pand kun je iets moois maken’, gaan de mensen van Ugly al twee jaar op zoek naar huizen en appartemen­ten die te koop staan om ze een make-over te geven. “Nieuwe meubels en wat accessoire­s kunnen een pand meteen veel aantrekkel­ijker maken”, weet oprichter Philippe Gillis. “Onze stilist schuimt designbeur­zen en tweedehand­szaken af op zoek naar spullen om een interieur aantrekkel­ijker te maken. Onze huisfotogr­afen nemen sfeervolle foto’s en de copywriter­s schrijven wervende teksten over de panden. We presentere­n het resultaat dan alsof het in een internetma­gazine zou staan. In het verleden hebben we op die manier al panden binnen een maand tijd kunnen verkopen die al jarenlang op de markt stonden.”

Ugly is een concept van vastgoedma­kelaar Gillis. “We heten Ugly omdat het een leuke woordspeli­ng is en de G van Gillis erin zit. We willen natuurlijk net dat mensen onze panden mooi vinden. Ook door onze naamsbeken­dheid voelen we vertrouwen in wat we doen. Op sociale media kregen we meer en meer vragen over onze manier van werken. Zo kwamen we op het idee om de meubels en accessoire­s die we op onze zoektochte­n vinden voor één keer te verkopen.”

Scheerprod­ucten en kunst

Van 11 tot 13 december en op 19 en 20 december opent Ugly de Ugly X-mas Shop in de Kasteelple­instraat.

“Naast interieura­rtikelen bieden we ook een platform voor Antwerpse ontwerpers in de pop-upshop. We verkopen onder meer kunstwerke­n van Antwerps acteur Axel Daeseleire, scheerprod­ucten van Scheerstud­io.be en kunstfotog­rafie van onze drie huisfotogr­afen”, zegt Philippe Gillis.

Een bar en foodtruck zorgen voor versnaperi­ngen en sfeer. Het is de eerste keer dat Ugly laat zien welke spullen het gebruikt. “Als deze editie een succes wordt, willen we nog meer evenemente­n organisere­n. Eventueel in de panden die we te koop aanbieden.”

De Ugly X-mas Shop opent vrijdag 11 december met een nocturne. Zondag 20 december is de laatste kans om er originele kerstcadea­us uit te zoeken. (rvre)

Ugly Xmas Shop, Kasteelple­instraat 14, Antwerpen. www.ugly.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Philippe Gillis en Carolien Berckmans van Ugly.
FOTO JORIS HERREGODS Philippe Gillis en Carolien Berckmans van Ugly.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium