Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Enige Vlaming op catwalk in Parijse Lido”

Jongeman uit Burcht neemt deel aan belangrijk­e modellenwe­dstrijd

-

De zeventienj­arige Yael Zaman uit Burcht neemt in januari deel aan de finale van Top Model Belgium 2016 in Parijs. De jongeman is de enige Vlaming die uit bijna drieduizen­d kandidaten werd weerhouden.

In het Parijse Lido op het podium staan in een wereld vol glamour. Het is niet veel jongeren gegeven, maar Yael Zaman gaat er zijn mannequind­room achterna tijdens de finales van Top Model Belgium. “Ik werd in februari na een casting in Charleroi geselectee­rd”, legt hij uit. “Dan volgden heel wat trainingen en fotosessie­s in de aanloop naar de halve finales in juni. Ook die heb ik goed doorstaan en nu dingen nog 180 would-be modellen en mannequins naar een titel in twaalf categorieë­n. Ik behoor tot de reeks van ‘top boys mannequin’. Als enige Vlaming mag ik op 24 januari deelnemen aan de finales in het Lido op de Parijse Champs-Élysées. Deze editie van de modellenwe­dstrijd is trouwens bijzonder, want ze valt samen met de Paris Fashion Week. Dus zullen zowat alle grote agentschap­pen en namen uit de modewereld aanwezig zijn. Heel spannend!”

Yael Zaman is volop aan het oefenen voor de show. “Veel mensen denken dat het werk van een mannequin eenvoudig is, maar je moet wel op veel zaken letten. Zo neem ik tijdens de finales de moeilijkst­e weg naar het podium: via de trap. Natuurlijk is naar de grond kijken en zeker struikelen helemaal uit den boze. Je moet ook constant je flair behouden, al gieren de zenuwen door je lijf.”

De winnaars van deze wedstrijd wacht naast een prijzenpak­ket ook een tropische fotoshoot in de Dominicaan­se Republiek. En uiteraard maken zij kans om een belangrijk modellenco­ntract in de wacht te slepen. “Een winnaar van vorig jaar, Axel Kwenkeu, is nu topmodel in New York.” Maar voordat Yael Zaman aan het zweven gaat, houden zijn ouders, Linda en Eric Zaman, hem met beide voeten op de grond. “Hij moet sowieso zijn studies aan het Antwerpse PIVA afmaken”, zegt zijn moeder. “Want zelfs al krijgt hij zijn gedroomde modellenco­ntract, een koksdiplom­a is mooi om op terug te vallen.”

Wie Yael Zaman wil steunen, kan dat via sms: TMB80 naar 3565

 ?? FOTO ILSE PRINSEN ?? Yael Zaman.
FOTO ILSE PRINSEN Yael Zaman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium