Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Selah Sue praat opnieuw over haar psychische problemen

-

Selah Sue (26) postte gisteren een opmerkelij­ke boodschap op haar Facebookpa­gina waarin ze vertelt over haar mislukte poging om minder antidepres­siva te gebruiken. De Vlaamse zangeres die vorig jaar in Reyers Laat nog toegaf tegen depressies te strijden, schrijft dat de voorbije maanden verschrikk­elijk zijn geweest, “maar het wordt elke dag beter”.

“De dag na mijn optreden in Vorst van afgelopen zaterdag voelde ik me slecht en leeg. Als zelfs zo’n avond me niet langer dan een dag gelukkig kon maken, wat dan wel?”, zo begint Selah Sue - die eigenlijk Sanne Putseys heet - haar verhaal.

“Ik had een maand geleden een zware paniekaanv­al op het podium. Die 8000 lachende mensen in de zaal zorgden ervoor dat ik me nog slechter voelde. Ik wou van het podium weglopen en verdwijnen.”

De zangeres voegt eraan toe dat ze zich geneerde voor haar carrière en de muziek die ze maakt. “Ik ben niet langer de nieuwe, jonge beloftevol­le artiest meer... Ik voelde me een mislukking. Als mens en als artiest.”

“Voor de tweede keer probeerde ik mijn gebruik van antidepres­siva te reduceren om clean te zijn voor een toekomstig­e zwangersch­ap. Vier maanden later was de donkere atmosfeer terug. Een déjà vue van twee jaar geleden. Het leven werd opnieuw onmogelijk.”

Dan vertelt Putseys dat ze contact zocht met haar psychiater en haar medicatie weer opdreef: “Na een paar weken werd het beter. Vandaag ben ik nog wat uit balans, maar het wordt elke dag beter.”

De zangeres zegt dat ze haar bericht via de sociale media de wereld instuurt vanuit haar positie als meter van de campagne Te Gek!?, die het taboe rond psychische problemen wil doorbreken. Dat ze een foto van zichzelf met een rode neus bij het bericht zet, is niet toevallig. Ook de Medialaana­ctie focuste op mentale problemen bij jongeren.

“Na mijn concert in Vorst kreeg ik de kans met 75 jongeren met psychologi­sche problemen te praten. Daardoor voelde ik me nuttiger dan ik me in maanden had gevoeld... We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.” Waarna de zangeres eindigt met bemoedigen­de woorden: “Er is altijd een oplossing. Geef nooit alle hoop op.” (jdr)

 ?? FOTO GVA ??
FOTO GVA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium