Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Komende weken tonen dat deze zege geen toeval is”

Seppe Rombouts bevestigt goede conditie met winst in Overijse

- KAREL LEMMENS

In Overijse bewees Seppe Rombouts niet alleen dat hij wel degelijk aanleg heeft voor het zwaardere werk, maar dat zijn puike conditie waarover hij al heel het seizoen beschikt en er zeker niet minder op wordt.

Uitslagen liegen niet. Met een vierde plaats in Zonhoven, twee derde plaatsen in zowel Ronse als Valkenburg en winst op de Koppenberg en nu dus in Overijse is het duidelijk dat de tweedejaar­sjunior van Balen BC op de eerder zware omlopen het best tot zijn recht komt. “Dat kan ik inderdaad niet ontkennen”, bevestigt de Wuustwezel­naar. “Omlopen waar anderen met knikkende knieën naartoe trekken en die ook wat technische vaardighed­en vereisen, zijn mijn favoriete wedstrijde­n. Ook in Overijse voelde ik me in mijn sas. Ik liet er zelfs de cross in Essen, vlakbij me thuis, voor schieten. Ik beperk me tot één wedstrijd per weekend en dan kreeg de cross in Vlaams-Brabant voorrang. Al snel kwamen we er met vijf renners voorop. Daarbij zat ook de Nederlande­r Mitch Groot. Die versnelde in de tweede ronde en sloeg een klein kloofje. Ik liet echter niet begaan en trok alleen in de achtervolg­ing. Ik ben dan bij hem gekomen en een tijdlang hebben we samen de krachten gebundeld. Bergop voelde ik dat ik sterker was dan hij. Nog voor halfweg heb ik hem achter gelaten en ben ik alleen gegaan. Dat is niet mijn gewoonte, meestal ga ik pas voluit in de laatste twee ronden. Niemand kon me nog bijhalen. Ik haalde het uiteindeli­jk met een twintigtal seconden voorsprong op Mathijs Wuyts, nog iets verder volgde Andreas Goeman.”

Uitkijken naar Francorcha­mps

De voorbije weken leken de resultaten even iets minder te zijn. Al ziet Rombouts dat anders. “Vorige week heb ik een weekend rust ingebouwd. De week daarvoor was ik in Koksijde betrokken geraakt bij een valpartij in de start en moest ik zo genoegen nemen met de elfde plaats. Nog een week eerder in Gavere was ik ook al eens elfde geworden, nadat ik ook daar in de start te kampen kreeg met problemen. Over mijn conditie mag ik dus zeker niet klagen. Die blijft op constant goed niveau. Deze week zal de trainingsi­ntensiteit iets lager liggen wegens de examens, maar dat hoeft niet meteen een hinderpaal te zijn om ook volgend weekend goed voor de dag te komen. Ik kijk trouwens heel gemotiveer­d uit naar mijn volgende twee opdrachten. Zondag staat Spa-Francorcha­mps op het programma en ook die omloop mag er zijn. Vorig jaar reed ik er als eerstejaar­s bij de eerste vijf tot ik twee keer op een korte tijd een lekke band had en moest opgeven. Als ik daar dit jaar van gespaard blijf, maak ik me sterk dat ik kan meevechten voor de overwinnin­g. Gemakkelij­k wordt het niet, want Jappe Jaspers en Jens Dekker die er in Overijse niet bij waren, zullen nu wel aan de start staan. Dat tweetal steekt er iets bovenuit, maar dat wil niet zeggen dat ik me op voorhand gewonnen geef. Nog een week later wordt ons met de wereldbeke­rwedstrijd in Namen misschien wel het zwaarste parcours van het hele seizoen voorgescho­teld. De volgende twee weken wil ik dan ook tonen dat mijn zeges op de Koppenberg en in Overijse geen toeval waren.”

 ?? FOTO BELGA ?? Seppe Rombouts met de handen in de lucht in Overijse.
FOTO BELGA Seppe Rombouts met de handen in de lucht in Overijse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium