Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijfde zege op rij voor Geert Lauryssen

-

Geert Lauryssen heeft voor de vijfde keer op rij de winterduat­lon van Wuustwezel op zijn naam geschreven. Lauryssen lag van start tot finish aan de leiding. Paul Embrechts en Mathias Cloosterma­ns mochten mee op het podium.

4km lopen, 22km mountainbi­ken en 2km lopen luidde de opdracht op het gevarieerd­e parcours in Sterbos. Geert Lauryssen nam al meteen na de start het initiatief.

“Kort na de start had ik al meteen een gat geslagen van ongeveer een halve minuut”, aldus Lauryssen. “Tijdens het fietsen vlamde Vincent Meyvis (Meyvis nam deel bij de duo's, red.) me voorbij. Hij riep: ‘pik aan!’. Maar hij ging op de rechte stukken gewoon te snel voor mij. Ik kon hem niet volgen en heb dan de rest van het mountainbi­ken alleen afgewerkt.”

De ex-motorcross­er kon zijn voorsprong gemakkelij­k behouden. “Op een bepaald moment had ik één minuut voorsprong, maar door een mechanisch probleem met mijn ketting en derailleur naderden ze achter mij tot op een halve minuut. Toen ik in het lopen hoorde dat Paul Embrechts een halve minuut achter lag op mij, wist ik dat het binnen was.”

Na 1u10’06 won Lauryssen de race voor de 39-jarige veteraan Paul Embrechts (1u10’46) en Kesselnaar Mathias Cloosterma­ns (1u11’14).

“Het ging heel goed. Veel beter dan in Lichtaart drie weken geleden. Ik ben duidelijk vooruit aan het gaan en da’s heel fijn”, toont Lauryssen zich tevreden. Wellicht zal de triatleet deze winter nog vaker op het podium te vinden zijn in crossduatl­ons. “Deze winter start ik nog in de winterduat­lon van Etten-Leur en in Retie en Geel. Retie en Geel behoren ook tot het regelmatig­heidscrite­rium van de Cross Duathlon Classic”, weet Lauryssen.

Beste duo in Wuustwezel was de combinatie Van Nimmen (loper) Meyvis (fietser) die 1u08’27 nodig had voor de race. 94 duatleten en 46 duoteams haalden de finish.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium