Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse horeca sterk op Venuez Awards

Dirty Rabbit kaapt twee prijzen weg

-

De Antwerpse horeca scoorde op de Venuez Hospitalit­y Awards. Vijf van de elf prijzen zijn gewonnen door Antwerpse ondernemer­s.

Dat vijf prijzen naar Antwerpen gingen, betekent dat de stad nog steeds hip is. Vijfhonder­d gasten uit de horeca mochten in de Eskimofabr­iek in Gent ook twee keer toasten op The Dirty Rabbit.

Want de stoere opvolger van het lieve Josephine’s op de Gentplaats won het Beste Bar Concept. Eigenaar Kasper Stuart: “Dit beloont een hele equipe en het voelt honderd keer beter dan vorig jaar toen ik horecaonde­rnemer van het jaar werd. We bouwden een gewaardeer­d restaurant om tot een obscure bar. Het is fijn dat men die ommezwaai apprecieer­t.”

Het is geen toeval dat met Dries Botty de beste bartender in de The Dirty Rabbit te vinden is. “Hij heeft de gave om zijn uitstekend gevoel voor smaak te koppelen aan een grote luisterber­eidheid. Zo bezorgt hij elke gast een cocktail op maat”, aldus Stuart.

Het Antwerpse feestje hield aan toen Kolombo uit de Kribbestra­at op het Eilandje werd uitgeroepe­n tot het beste koffiebarc­oncept.

De Dare Devil Award, de prijs voor een verrassend, origineel én trendbepal­end concept, is gewonnen door Kiarash Nabavieh van Frank&Brut op de Ernest van Dijckkaai. Hij kiest voor de confrontat­ie van champagne met hotdogs. Zijn trendy bar is overdag gewoon Frank’s Deli, een lunchadres met salades, omeletten, granola en soep.

Voor het eerst werd er een rookie of nieuwkomer van het jaar gekozen. Dat werd Didier Van den Broeck met zijn Dogma-cocktails in de Wijngaards­traat.

Venuez is een toonaangev­end vakblad voor horeca en promoot gastvrijhe­id.

 ?? FOTO VENUEZ ?? Dries Botty in The Dirty Rabbit.
FOTO VENUEZ Dries Botty in The Dirty Rabbit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium