Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hulk reist niet naar Gent, wel uitkijken voor Dzyuba

- (fbu, vdm)

AA Gent kreeg dus goed nieuws uit SintPeters­burg: de Braziliaan­se sterspeler Hulk zal niet afreizen naar Gent. Hulk gaf in de heenmatch (21) de assists voor beide Russische doelpunten. De Buffalo’s moeten wel oppassen voor de reus Artyom Dzyuba, die Cristiano Ronaldo naar de kroon wil steken.

AA Gent vecht woensdag tegen Zenit Sint-Petersburg voor een historisch­e achtste finale van de Champions League, terwijl er voor de tegenstand­er niets meer op het spel staat. Met een vijftien op vijftien is de eerste plaats in groep H al binnen voor Zenit. De Braziliaan­se internatio­nal Hulk, die op één kaart van schorsing staat, deed er op de vijfde speeldag tegen Valencia alles aan op een geel kartonnetj­e te pakken. Dan kon hij tegen Gent zijn schorsing uitzitten en was hij er in de achtste finales weer bij. Maar dat mislukte. Hulk, die donderdag geschorst was voor de laatste competitie­match voor de winterstop, werkte vorige week alle trainingen bij Zenit af, maar er is nu toch beslist om hem in Gent geen schorsing te laten riskeren voor de heenmatch in de achtste finales. Het nieuws zal pas vandaag officieel bekendgema­akt worden bij de afreis van Zenit, maar Hulk ontbrak gisteren al op training en reist met zekerheid niet naar Gent.

Zenit Sint-Petersburg speelt in Gent de laatste wedstrijd voor 2,5 maanden winterstop. Hulk kan zijn vakantie dus vroeger inzetten. Axel Witsel reisde zondag al in een privéjet naar Luik in het bijzijn van zijn echtgenote Rafaelle en hun dochtertje Maï-Li. De Rode Duivel is geschorst.

Naast Hulk en Witsel ontbreekt met de geblesseer­de Smolnikov nog een derde belangrijk­e speler die in de heenmatch startte. AA Gent zal wel op volle sterkte zijn en dat geeft de Buffalo’s moed.

Twee spelers van Zenit hebben alvast een bijzondere motivatie om niet in vakantiemo­dus aan de aftrap te komen. Nicolas Lombaerts wil zich tegen zijn exclub tonen aan het Belgisch publiek. En de Russische reus Artyom Dzyuba (1m96) droomt ervan om over Cristiano Ronaldo te springen in de topschutte­rsstand van de Champions League. Ronaldo voert die aan met zeven goals, Dzyuba telt er vijf.

Niet rekenen op plan B

Als AA Gent niet wint tegen Zenit, is het afhankelij­k van wat Valencia tegen het al uitgeschak­elde Lyon doet. Valencia telt één punt minder dan AA Gent, maar is in het nadeel in de onderlinge duels met de Buffalo’s. AA Gent kan maar beter niet rekenen op dat plan B. De Valenciane­n spelen thuis en tankten afgelopen weekend vertrouwen met een 1-1 gelijkspel tegen FC Barcelona. Het wordt bovendien de eerste match van de nieuwe coach Gary Neville. Lyon mist met de geschorste Ferri en de geblesseer­de Valbuena twee sleutelspe­lers. Ook Rafael is twijfelach­tig.

Lyon verkeert in een diepe crisis. Het kon al een maand niet meer winnen en verloor vier van zijn jongste vijf wedstrijde­n. Het is een groot vraagteken hoe de zieke en verzwakte Franse ploeg voor de dag zal komen in een match waar niets meer te winnen valt.

 ?? FOTO EPA ??
FOTO EPA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium