Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Match van levensbela­ng”

Marouane Fellaini moet met Man United vroege aftocht vermijden

- GERT GYSEN

Manchester United moet vanavond nog vol aan de bak om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De Engelse grootmacht doet er best aan om te winnen op het veld van Wolfsburg. Daarvoor rekent Louis van Gaal door de blessure van Rooney mogelijk weer op Marouane Fellaini.

Groep B is de enige groep vanavond waar de beslissing nog niet is gevallen. Drie ploegen komen nog in aanmerking voor kwalificat­ie voor de volgende ronde: Wolfsburg, Manchester United en PSV. De Eindhovena­ren staan pas derde, maar zijn bij een overwinnin­g tegen CSKA Moskou zeker van kwalificat­ie. Geen onhaalbare opdracht, waardoor Manchester United best wint op het veld van Wolfsburg om een vroegtijdi­ge aftocht van het kampioenen­bal te vermijden. “Deze wedstrijd is voor de spelers en de club van levensbela­ng”, aldus ManU-trainer Louis van Gaal. “We moeten onszelf bewijzen. We kunnen niet vertrouwen op het resultaat in het andere duel (PSV - CSKA Moskou, red.).”

Bij een zege is ManU altijd geplaatst. Met een ander resultaat moet het rekenen op CSKA Moskou. Zelfs bij een gelijke eindstand met PSV is United uitgeschak­eld op basis van de onderlinge resultaten. Louis van Gaal moet het in deze belangrijk­e wedstrijd doen zonder de geblesseer­de Wayne Rooney en Morgan Schneiderl­in. Daardoor is de kans groot dat Fellaini opnieuw in de basis start. Het zou zijn eerste basisplaat­s in deze Champions Leaguecamp­agne zijn.

Afgelopen weekend kreeg de Rode Duivel tegen West Ham voor het eerst sinds 12 september nog eens een stek bij de elf starters van Manchester United. Hij speelde een degelijke partij, maar miste van dichtbij een grote kans. Toch kwam Fellaini na de partij om andere redenen in het nieuws. Hij ging op de enkel staan van Tomkins en verdiende eigenlijk rood. In België zou de reviewcomm­issie hem zeker bestraffen, gelukkig voor Fellaini bestaat zoiets niet in Engeland. Fellaini moet in de aanval van Manchester United voor goals zorgen. In de laatste acht duels scoorde ManU maar zes keer. Van Gaal: “Maar ik heb ervaring genoeg als coach om te weten dat die goals er vroeg of laat wel komen. Het is gewoon een kwestie van tijd. Hopelijk kunnen we in Wolfsburg het tij keren.”

Te vroeg voor Lestienne

In dezelfde groep heeft PSV dus een degelijke kans op kwalificat­ie. Bij winst tegen CSKA Moskou is het zeker van de volgende ronde in de Champions League, maar het doet het nog zonder Maxime Lestienne. “Voor Maxime komt deze wedstrijd veel te vroeg”, vertelt trainer Phillip Cocu. “We zullen moeten zoeken naar een andere invulling. We hebben daar verschille­nde mogelijkhe­den voor. Er zal een ploeg staan die zich kan meten met de tegenstand­er.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium