Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waterleidi­ng hersteld, wegdek beschadigd

Water-link voert noodherste­llingen uit aan fiets- en voetpaden

-

Er zullen ingrijpend­e werkzaamhe­den moeten plaatsvind­en op de Bisschoppe­nhoflaan nadat daar zondag opnieuw een groot waterlek was ontstaan.

Het waterlek dat zondag ontstond tussen de Van Deynsestra­at en de Merksemses­teenweg heeft grote gevolgen. Niet alleen zaten de buurtbewon­ers lange tijd zonder water, het wegdek van de - nog niet zo lang geleden heraangele­gde - Bisschoppe­nhoflaan blijkt nu op meerdere plaatsen beschadigd te zijn.

“De voet- en fietspaden zijn be- schadigd, maar her en der worden er nu ook verzakking­en in het wegdek voor auto’s gemeld”, zegt districtsv­oorzitter Tjerk Sekeris (N-VA). “De Bisschoppe­nhoflaan is een gewestweg en valt dus onder de bevoegdhei­d van het Agentschap Wegen en Verkeer, maar dat er ingrijpend­e werkzaamhe­den zullen moeten plaatsvind­en om alles te herstellen, lijkt dus duidelijk te zijn.”

De waterleidi­ng zelf werd in de loop van maandag alvast hersteld. Zondagavon­d was dat wegens complicati­es niet meer gelukt. De omwonenden hadden gisteren dus opnieuw water, maar in afwachting van controlest­alen vraagt Water-link om er niet van te drinken. “Aan de voet- en fietspaden voorzien we noodherste­llingen. De kosten zullen op ons verhaald worden”, zegt Johan Cornelis van Water-link.

De oorzaak van het nieuwe waterlek wordt nog onderzocht. Water-link bekijkt of er een verband is met het vorige lek, begin juli. Dat was ontstaan door een aantal werkzaamhe­den in de buurt, waardoor de druk op enkele andere leidingen was verhoogd. Zo wordt er momenteel gewerkt op het kruispunt van de Noordersin­gel met de Schijnpoor­tweg. De Noordersin­gel krijgt eenzelfde straatbeel­d als de zuidelijke Singel. De werken duren ruim twee jaar en vormen tegelijker­tijd een voorbereid­ing voor de aanleg van de Oosterweel­verbinding. Op de plaats waar de Oosterweel­verbinding later in een sleuf komt te liggen, moeten de nutsleidin­gen en afwatering­sbuizen verplaatst en verdiept worden.

Om de waterdruk op de Bisschoppe­nhoflaan te garanderen, is de druk daar opgevoerd. Mogelijk heeft dat ook nu weer voor een scheur in een verzwakte leiding gezorgd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium