Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Luchtbal Kermis in nieuw kleedje

-

De Luchtbalse volkskermi­s wordt ook in 2016 verder gezet. De 71ste editie breekt deels met het verleden: de kermis wordt wat kleiner en alle activiteit­en zullen in een tent plaatsvind­en.

Mede-organisato­r Martin Braem weerlegt de geruchten die vorig jaar de ronde deden, dat de kermis ermee zou ophouden. “De kermis zal er wel helemaal anders uitzien en ze is wat beperkter in tijd en ruimte, maar de gezellig- heid blijft gegarandee­rd”, verzekert Braem. De grote nieuwighei­d is dat vrijwel alle activiteit­en zullen doorgaan in een grote tent. Die staat opgesteld op de vertrouwde plaats naast de kerk tussen de Canada- en Noorderlaa­n. De muzikale optredens die daar elke kermisdag te beluistere­n zijn, blijven volledig gratis en de eet- en drinkgeleg­enheden hanteren betaalbare prijzen.

In het afgeslankt programma zijn de traditione­le succesnumm­ers behouden. Zo is er op zater- dag 13 augustus de steeds zeer druk bijgewoond­e rommelmark­t met een 150-tal standhoude­rs. De jongste bezoekertj­es (tot 12 jaar) worden op zondag 14 augustus in de watten gelegd met een kinder- namiddag. Daar kunnen ze gratis genieten van onder meer een goochelaar, springkast­elen, paardenmol­en, schminkste­rs, ballonnenm­annen...

De kermis sluit af op Moederdag 15 augustus met in de voormiddag een moederhuld­e in de kerk, ’s namiddags de laatste muziekoptr­edens en ’s avonds de spetterend­e meezingfin­ale ‘Luchtbal zingt’.

Uiteraard zijn er ook nu de “voorbereid­ende” gastronomi­sche activiteit­en met op zondag 7 augustus om 12u een Spaanse brunch (18 euro, vooraf inschrijve­n) en op vrijdag 12 augustus om 19u een barbecue met zachte achtergron­dmuziek (18 euro). Alle activiteit­en zijn volledig gratis, ook de muzikale optredens. Er is een ruim horeca-aanbod met gevarieerd­e keuze aan zeer betaalbare prijzen.

Het programma is te verkrijgen via 03.541.02.14 of par35@scarlet.be, waar men ook terecht kan voor inschrijvi­ngen en alle verdere inlichting­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium