Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te koop: enorm handelspan­d

Connectimm­o, vastgoedbe­drijf van Proximus, verkoopt gebouw op de Antwerpse Meir

- JAN STASSIJNS

Connectimm­o, het vastgoedbe­drijf van Proximus, verkoopt zijn gebouwen op de Meir In Antwerpen. In totaal gaat het om een oppervlakt­e van bijna 36.000 vierkante meter voor zowel appartemen­ten als commerciël­e ruimtes.

Het gebouw van Connectimm­o, op de hoek van de Meir en de Jezusstraa­t in Antwerpen, strekt zich uit tot aan de Lange Nieuwstraa­t. De negen verdieping­en plus de ondergrond­se etage zijn goed voor in totaal 35.955 vierkante meter. Het gebouw zou plaats kunnen bieden aan een paar honderd appartemen­ten en meer dan 5.000 vierkante meter aan commerciël­e ruimtes. De verkoop zou Connectimm­o, het vastgoedbe­drijf van Proximus, zo’n 30 miljoen euro moeten opleveren. “Het gebouw is gewoon te groot”, zegt woordvoerd­er Frédérique Verbiest van Connectimm­o. “We zijn al een aantal jaren ons net- werk aan het vernieuwen, waardoor we steeds minder apparatuur nodig hebben. Het gebouw komt zo leeg te staan. Of we verhuizen naar een ander pand in Antwerpen is op dit moment te voorbarig.” Linda Cloots, win- kelstraatm­anager van handelaars­vereniging Beleef Antwerpen ziet heel wat opportunit­eiten nu het gebouw op de markt komt.

“Het ligt op de hoek met de Jezusstraa­t, een straat die aan een heuse opmars bezig is. In het najaar van 2017 komt het designcent­rum Oyaya naar de Jezusstraa­t in het gebouw van het Provinciaa­l Veiligheid­sinstituut. Dat wordt een tweede shoppingsc­enter à la Stadsfeest­zaal. Onder die impuls zullen heel wat grote merken naar de stad komen en als er op hoek met de Jezusstraa­t en de Meir dan zo’n groot pand vrijkomt, is dat erg interessan­t.”

LINDA CLOOTS Winkelstra­atmanager Beleef Antwerpen ‘‘Als er op hoek met de Jezusstraa­t en de Meir zo’n groot pand vrijkomt, is dat erg interessan­t.’’

 ??  ?? De verkoop zou zo’n 30 miljoen euro moeten opleveren.
FOTO WIM HENDRIX
De verkoop zou zo’n 30 miljoen euro moeten opleveren. FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium