Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken aan onafgewerk­t woonblok liggen al half jaar stil

Woonhaven doet nieuwe aanbestedi­ng na faillissem­ent aannemer

-

Buurtbewon­ers maken zich zorgen over een leegstaand woonblok op de hoek van de Lange Lozanastra­at en de Vinkenstra­at. Huisvestin­gsmaatscha­ppij Woonhaven belooft snel tot actie over te gaan.

Op de hoek van de Lange Lozanastra­at en de Vinkenstra­at wil sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Woonhaven al enkele jaren een gloednieuw woonblok neerpoten. Het gaat om een ontwerp van de bekende architecte­n Poponcini en Lootens, dat 32 huurappart­ementen en een winkelruim­te omvat. Volgens de oorspronke­lijke planning moest het pand in deze periode worden opgeleverd, maar het half afgewerkte blok staat al bijna een half jaar troosteloo­s leeg.

Buurtbewon­ers vragen zich af hoe het verder moet, maar bij bouwheer Woonhaven stelt men de omwonenden gerust. “De hoofdaanne­mer werd zes maanden geleden failliet verklaard, waardoor een curator moest worden aangesteld en we op zoek moesten naar een nieuwe

(Bouwcentra­le Modern, red.) hoofdaanne­mer”, zegt woordvoerd­er Jan Hendrickx van Woonhaven. “We wilden in de eerste plaats met de onderaanne­mers bekijken hoe het verder moest. Maar voor een gedeelte van het gebouw hebben we al zeker een nieuwe aanbestedi­ng nodig. Zo’n zaken vergen tijd, maar het is een kwestie van weken vooraleer de werken opnieuw worden opgestart.”

Aangezien het dak nog niet volledig werd afgewerkt en er nog niet overal ramen in de ruwbouw steken, ontstonden er al snel een aantal duidelijke vochtplekk­en. Woonhaven maakt zich sterk dat die plek- ken snel worden weggewerkt. “De vochtprobl­emen zijn erg oppervlakk­ig en als ze goed worden aangepakt, zullen ze geen impact hebben op het toekomstig­e gebouw”, zegt Hendrickx. “Normaal gezien moet het pand volgend jaar rond deze tijd worden opgeleverd. Al kunnen de winterse weersomsta­ndigheden natuurlijk altijd roet in het eten gooien.”

Woonhaven investeert 3,1 miljoen euro in het nieuwe woonblok.

 ??  ?? Het onafgewerk­te woonblok in de Lange Lozanastra­at.
FOTO DIRK KERSTENS
Het onafgewerk­te woonblok in de Lange Lozanastra­at. FOTO DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium