Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aannemer zet Schilderss­traat blank

Zevental kelders leeggepomp­t na graafwerke­n aan KMSKA

- SAM REYNTJENS

Bij graafwerke­n in de Schilderss­traat heeft een aannemer gisteren een grote waterleidi­ng geraakt. In een mum van tijd stond de straat blank. De brandweer had twee uur werk met het wegpompen.

Het was een enigszins absurd beeld op een van de warmste en droogste dagen in lange tijd. De Schilderss­traat, naast het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) stond gisterenvo­ormiddag volledig blank.

De oorzaak van die waterover- last was niet ver te zoeken. “Bij graafwerke­n hebben arbeiders een waterleidi­ng geraakt”, woordvoers­ter zegt Jasmien O van de Brandweerz­one Antwerpen.

De arbeiders waren bezig met werken in de tuin van het KMSKA en beschadigd­en daarbij een grote waterleidi­ng.

Zandzakjes

Al snel stond de hele straat onder water. De brandweer kwam ter plaatse om het water weg te pompen. “Preventief hadden we zandzakjes meegenomen”, zegt O. Die werden gebruikt om garages en kelders te beschermen.

“Toch hebben we nog een zevental kelders moeten leegpompen. In het museum was geen waterschad­e. Onze mensen zijn twee uur bezig geweest met de pompwerkza­amheden.”

Nadat de brandweer vertrokken was, bleef op de straat een laag modder achter. Die werd nadien opgekuist door de Stadsreini­ging. Al die tijd werd de Schilderss­traat afgesloten door de politie.

Mensen van Water-link, de beheerder van het waternet, kwamen gisteren snel ter plaatse. Zij sloten de getroffen leiding af en begonnen vrijwel onmiddelli­jk aan de herstellin­g.

De omwonenden moesten het niet zonder watertoevo­er stellen. Enkel in het museum was een tijdlang geen leidingwat­er.

JASMIEN O

Brandweerw­oordvoerst­er “We hebben een zevental kelders leeggepomp­t. In het museum was geen schade.”

 ??  ?? FOTO BFM
Een brandweerm­an legt een zandzakje op een keldergat om te beletten dat nog meer water in de kelder loopt.
FOTO BFM Een brandweerm­an legt een zandzakje op een keldergat om te beletten dat nog meer water in de kelder loopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium