Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-korpschef wil vastgoedbe­drijf leiden

Antwerpen Voormalig Antwerps korpschef Eddy Baelemans is kandidaat om het Antwerpse vastgoedbe­drijf AG Vespa te leiden.

-

AG Vespa is op zoek naar een nieuwe directeur na het vertrek van Herman Boumans. De zoektocht gebeurt via een extern bureau. Een van de kandidaten is de voormalige Antwerpse korpschef Eddy Baelemans.

“Met het gemeenteli­jke vastgoedbe­drijf geef je mee een gezicht aan de stad”, zegt Baelemans. “Via het grond- en pandenbele­id werk je krotten weg. Bovendien draag je vanuit Vespa bij aan nieuwe realisatie­s. Smaken verschille­n, maar het Havenhuis vind ik bijvoorbee­ld echt knap.”

Baelemans zegt zelf dat hij geen vastgoedsp­ecialist is. Toch bracht hij als korpschef het politiepat­rimonium onder bij Vespa. Als OCMW-ondervoorz­itter bekommerde hij zich over het vastgoed. Zo onderhande­lde hij mee over de verkoop van het OCMW-pand in de Lange Gasthuisst­raat aan de Antwerp Management School.

“Ik weet natuurlijk wel hoe ik een grote organisati­e moet leiden”, zegt Baelemans. “De politie is op zich naar structuur niet zo verschille­nd als een autonoom gemeentebe­drijf.”

Schepenamb­t

Baelemans verraste vriend en vijand door in 2012 ontslag te nemen als korpschef en met de gemeentera­adsverkiez­ingen op te komen voor Open Vld. Hij zou dan in de loop van de legislatuu­r schepen worden.

“Ik heb echter mijn politieke doel niet bereikt”, zegt Baelemans. “Mijn partij wou het tweede schepenamb­t niet opnemen. De optie die nu nog open blijft, is weer aan de slag te gaan in een stedelijke omgeving. Ik ben ondertusse­n zestig jaar, maar heb nog geen plannen om met pensioen te gaan. Ik heb nog ambities en wil iets betekenen voor deze stad. De beslissing om mij kandidaat te stellen, nam ik na veel overleg met vrienden en kennissen.”

Baelemans benadrukt dat hem niets is beloofd rond de job bij Vespa. Het is geen troostprij­s voor het misgelopen schepenamb­t en evenmin een politieke afspraak.

“Ik wil net als alle kandidaten een eerlijke kans krijgen”, zegt Baelemans. “Het is niet zo dat ik iets in ruil heb gevraagd voor het schepenamb­t. Ik zou een belangrijk bedrijf als Vespa trouwens niet omschrijve­n als een troostprij­s.”

 ??  ?? Eddy Baelemans.
FOTO BELGA
Eddy Baelemans. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium