Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbalbon­d zet nog twee Wilmotsget­rouwen aan de deur

Ook secretaris en kok worden bedankt voor bewezen diensten

- (lvdw, bla)

De Belgische voetbalbon­d gaat door met het opzijschui­ven van zogenaamde getrouwen van exbondscoa­ch Marc Wilmots. Gisteren was het de beurt aan secretaris Piet Huys en kok William Wouters om hun C4 te krijgen.

Het lijkt een bewuste strategie om de mensen die nauw met ex-bondscoach Marc Wilmots hebben samengewer­kt op straat te zetten. Eerder werden assistent Vital Borkelmans, fysiektrai­ner Mario Innaurato en veiligheid­sverantwoo­rdelijke Serge Borlée al ontslagen.

Kok William Wouters kwam op voorspraak van kinesist Lieven Maesschalc­k net voor het WK 2014 in dienst, nadat Wilmots zijn voorganger Wim Casteleyn aan de kant had geschoven. Daarom beschouwen ze hem als een getrouwe van Wilmots, hoewel de officiële uitleg is dat het om “besparinge­n” gaat. Het is een verrassing dat Piet Huys, sinds 1989 secretaris op de voetbalbon­d, ook werd ontslagen. Na 27 jaar kreeg hij in een kort gesprek van financieel directeur Tom Borgions te horen dat hij moest gaan. Intussen is het van de kernstaf rond Wilmots alleen zeker dat videoanali­st Herman De Landtsheer en dokter Chris Van Crombrugge blijven. Keeperstra­iner Erwin Lemmens mag wellicht ook blijven. Onder anderen teammanage­r Piet Erauw, kinesisten en andere stafleden wachten nog op het verdict. Na de hoge ontslagver­goedingen voor CEO Steven Martens en teammanage­r Nicolas Cornu (samen zo’n 500.000 euro) komt er dus een nieuwe ronde ontslagver­goedingen bij.

Gisteren was er een vergaderin­g van de Technische Commissie die zou beslissen over de opvolging van Vital Borkelmans en het contract van de door bondscoach Roberto Martinez voorgestel­de Engelse assistent Graeme Jones. Er werden nog geen overeenkom­sten gesloten, onder meer omdat Jones aanvankeli­jk een te hoog loon zou hebben geëist. Intussen zou hij water bij de wijn willen doen en lijkt een overeenkom­st dichtbij.

Liersetrai­ner Van Meir T3?

Wat de positie van T3 betreft, de Belgische assistent, wordt om financiële redenen gedacht aan een halftijdse baan - in combinatie met een functie bij een club. Onder anderen Liersetrai­ner Eric Van Meir zou zich daarvoor kandidaat hebben gesteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium