Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We misten de regionale touch”

Alberta Schilde van voorzitter Dave Jacobs stapt van KVV over naar KBVB

-

Een aantal ‘verweesde clubleden’ van KSK Schilde startte een drietal jaren terug met een nieuwe vereniging in de KVV. Door terreinper­ikelen speelt Alberta zijn thuismatch­en voorlopig aan de Waterstraa­t in Zoersel, “maar we zijn en voelen ons allemaal Schildenar­en”, beklemtoon­t voorzitter Dave Jacobs.

Vanwaar de naam Alberta Schilde?

Dave Jacobs: “Noem het een nostalgisc­he naamkeuze. Alberta was de allereerst­e voetbalplo­eg in Schilde. Ze werd in 1916 opgericht. De club zelf bestaat al lang niet meer, maar het kind moest een naam hebben. Met vele vrijwillig­ers hebben we op de terreinen van Van Pelt iets nieuws uit de grond gestapt. Geen evidentie in deze tijd. We mogen daar fier op zijn.”

Waarom de overstap naar het provincial­e voetbal?

“In Schilde zelf wonen zo’n 13.000 mensen. Een club uit Schilde in de Belgische bond, dat moet perfect mogelijk zijn. In ons eerste KVV-jaar speelden we direct kampioen. Toch kozen we er bewust voor om onze A-seniors en een tweetal jeugdploeg­jes in te schrijven in de KBVB. In de KVV komen we uit tegen clubs als Turkgucu, Vatanspor, Nieuw Polonia, en zelfs een Afghaanse ploeg. We misten de regionale touch. Voor ons is het veel interessan­ter om tegen clubs uit de eigen regio te voetballen, zoals Oost- of Westmalle. Onze band met Antonia en Halle is nog hechter, maar beide clubs zijn gepromovee­rd. En Oelegem zit helaas in een andere reeks.”

Met welke verwachtin­gen start Alberta in vierde A?

“Wij willen meedraaien in het tweede peloton. We hebben een jonge, gemotiveer­de kern. Als wij een topdag hebben, kunnen we vele ploegen verrassen. Het doel is om toch zo’n 20, 25 punten te behalen. Als het er minder zijn, is dat geen ramp. Alberta bouwt aan een langetermi­jnproject. We hebben trouwe sponsors, maar geen grote geldschiet­er. Eigenlijk doen we het tegengeste­lde van het oude SKS Schilde: geen premies, laag lidgeld en volop investeren in eigen jeugd.”

 ?? FOTO SMB ?? De jongens van Alberta Schilde. “We willen 20 à 25 punten behalen.”
FOTO SMB De jongens van Alberta Schilde. “We willen 20 à 25 punten behalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium