Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brothers United wil iedereen de kans geven om te voetballen “Marokkanen, Turken, Belgen, Joden, iedereen is welkom bij ons”

-

Ook Brothers United is een nieuwe club in vierde provincial­e. Zij beginnen zondag aan het seizoen met een verplaatsi­ng naar Boechout. Met voorzitter Nur Muhammed Ustboga peilen we naar de verwachtin­gen van deze jonge club die haar thuiswedst­rijden aan de skipiste in Wilrijk afwerkt.

“Enkele jaren geleden speelde ik met het idee om een nieuwe club op te richten. Ik kende veel jongens die bij reservenpl­oegen speelden en elk seizoen hun geluk elders gingen beproeven om in een eerste elftal te geraken. Door al die jongens bijeen te brengen in een nieuwe ploeg was dat probleem van de baan”, vertelt Ustboga die met de KBVB rond de tafel ging zitten. “Een nieuwe club is verplicht om meteen een eerste elftal in competitie te brengen, maar de bond gaf ons de kans om eerst een seizoen bij de reserven aan te treden. Uiteindeli­jk mochten we nog een jaartje langer met enkel reserven aantreden, maar vanaf dit seizoen treden we dus aan ook met een eerste elftal. Iedereen is welkom bij Brothers United. We spelen met Marokkanen, Turken, Belgen en Joden. We zijn een open club die iedereen de kans wil geven om te voetballen. De middenmoot moet voor ons het doel zijn. We beschikken over een kern van veertig spelers voor twee ploegen. Met enkele ervaren jongens in de ploeg. Ik denk dan in de eerste plaats aan de broertjes Hammouti. De ingrediënt­en zijn zeker aanwezig om dit project te doen slagen.”

 ?? FOTO WAS ?? De ploeg van Brothers United. “De ingrediënt­en zijn aanwezig dit project te doen slagen.”
FOTO WAS De ploeg van Brothers United. “De ingrediënt­en zijn aanwezig dit project te doen slagen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium