Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef niet op”

Dalibor Veselinovi­c (28) denkt er niet aan om te vertrekken bij Malinwa

- THOMAS STANDAERT

Al 1.432 minuten (bijna 24 uur) staat Dalibor Veselinovi­c droog bij KV Mechelen in competitie en beker. De club is zijn boomlange (en dure) targetman liever kwijt dan rijk, maar zelf denkt de beer uit Novi Sad niet aan een vertrek uit Mechelen. “Ik ben overtuigd dat ik opnieuw de Veselinovi­c kan worden van in mijn eerste seizoen bij KV.”

Een week voor het sluiten van de transferma­rkt is er nog steeds geen oplossing in de maak voor Dalibor Veselinovi­c. De spits wiens laatste competitie­goal voor KV dateert van bijna een jaar geleden (29 augustus 2015 op AA Gent) mocht in zijn laatste contractja­ar uitkijken naar een andere club, maar voorlopig lijkt het er niet op dat hij die ook zal vinden. Westerlo - vooral coach Bob Peeters na hun succesvoll­e samenwerki­ng bij WaaslandBe­veren - was wel geïnteress­eerd, maar kon Veselinovi­c niet betalen. Voor de rest bleef het vooral bij vage interesse van buitenland­se clubs. Tot een concreet bod kwam het nooit.

Zelf claimt Veselinovi­c niets te weten van het vriendelij­ke verzoek om ande- re oorden op te zoeken. “Ik heb het in de krant gelezen, maar niemand op de club heeft me verteld dat ik weg moest”, klinkt hij verrast. “Ik heb er dan ook nog geen seconde over nagedacht om KV te verlaten. Mijn focus gaat maar naar één ding: opnieuw spelen, opnieuw scoren en opnieuw belangrijk worden voor KV Mechelen. Natuurlijk ben ik niet echt blij met mijn huidige situatie als bankzitter. Dit is voor mij de langste periode in mijn carrière dat ik op de bank zit. Maar dat betekent niet dat ik ongelukkig ben op KV. Ik werk hard, ik heb een goede voorbereid­ing achter de rug en ik geloof nog altijd in mijn kwaliteite­n. Ik ben overtuigd dat ik opnieuw de Veselinovi­c kan worden van in mijn eerste seizoen bij KV.”

Geloof in ommekeer

In dat eerste seizoen scoorde Veselinovi­c veertien doelpunten. Vorig seizoen bleef het bij twee goals, gescoord in de eerste zes speeldagen. “Ik begon goed, maar daarna heb ik het heel moeilijk gehad. Ik scoorde niet meer, het publiek werd ongeduldig en uiteindeli­jk verloor ik ook mijn basisplaat­s. Ja, het was een slecht seizoen. Maar vanaf december kreeg ik ook geen kans meer om nog iets recht te zetten. De rest van het seizoen ben ik op de bank gebleven.”

Zelfs na acht maanden bankzitten en een jaar zonder goals is het geduld van Veselinovi­c dus nog niet op. “Net als vorig seizoen blijf ik ook nu geduldig wachten op mijn kans. Ik geef niet op. Ik weet van mezelf dat ik veel meer kan bijdragen dan wat ik de afgelopen maanden heb kunnen doen.”

Vooral de komst van Nils Schouterde­n sterkt de Serviër in het geloof dat hij snel opnieuw belangrijk kan worden. “Sinds het vertrek van Ivan ( Obradovic, red.) had KV geen pure flankspele­rs meer. Spelers die een voorzet trappen in plaats van naar binnen te snijden. Dat is het type spelers waarmee ik het liefst op een veld sta. Zij geven me de kans om mijn grootste kwaliteite­n in de zestien te benutten. Ik ben blij dat we met Nils nu opnieuw zo iemand hebben. Ik kan deze moeilijke periode achter mij laten en deze situatie nog helemaal omkeren. Alleen moet ik er de kans toe krijgen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium