Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old tr ekt Kroatische doelman aan

Antonijo Jezina (27) tekent voor drie seizoenen op Bosuil

- (stdr, gegy)

Niet Oliver Zelenika, zoals gisteren werd vermeld in uw krant, maar wel zijn ploegmaat Antonijo Jezina wordt de nieuwe doelman van Antwerp. De Kroaat (27) tekende een contract voor drie seizoenen in DeurneNoor­d.

Patrick Decuyper wist met de komst van Jezina het eerste hiaat in zijn al ruime kern op te vullen. Jezina, een keeper van 1m93, is niet de eerste de beste. De ervaren Kroaat speelde met zijn vaderland zelfs al tegen Zuid-Korea. Jezina was bij Dinamo Zagreb tweede doelman achter de Portugese internatio­nal Eduardo. Daardoor mocht hij begin dit seizoen - toen Eduardo nog genoot van een welverdien­de vakantie na het gewonnen EK - keepen tijdens de Champions Leaguekwal­ificaties. Omdat Eduardo inmiddels weer terug is, mocht Jezina vertrekken. Vorig seizoen was Jezina tweede keuze. Dat wilde hij geen tweede jaar op rij meemaken.

Zijn komst is een streep door de rekening van Nicaise Kudimbana en Kevin Debaty. De twee Antwerpdoe­lmannen vochten tijdens de voorbereid­ing een verbeten strijd uit voor een plek onder de lat, maar geen van beiden wist echt te overtuigen. Nu Jezina in aantocht is, zal Fred Vanderbies­t alweer een zware knoop moeten doorhakken. Jordy Huysmans, de derde goalie in Deurne-Noord, mag al helemaal

een kruis maken over zijn toekomst op de Bosuil.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium