Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was tijd voor iets nieuws”

Julian Michel begint aan nieuw driejarig avontuur op Freethiel

- BENNY CALLAIJ

WaaslandBe­veren ging de afgelopen weken op zoek naar twee middenveld­ers en een aanvaller. Met het aantrekken van Aleksandar Boljevic en de pas aangeworve­n Julian Michel hoopt men alvast in de eerste van de twee opdrachten geslaagd te zijn.

De overtuigin­g is er alvast, want het bestuur kondigde de transfer van Julian Michel vorige week dinsdag met trots aan. Als we de loopbaan van de Fransman bekijken, zien we dat Michel wel degelijk enkele adelbrieve­n kan voorleggen. Hij genoot zijn opleiding bij Rijsel en daarna speelde hij maar liefst 83 wedstrijde­n bij Moeskroen. Hij kent dus de Belgische competitie en kan ervaring voorleggen. Coach Stijn Vreven was onmiddelli­jk gecharmeer­d door de kwaliteite­n van Michel, want amper vier dagen na zijn aankomst op de Freethiel kreeg hij tegen KV Mechelen al onmiddelli­jk een basisplaat­s. Het moet gezegd dat Michel zich ook in de kijker speelde. Buiten het feit dat hij een degelijk uur mee voetbalde liet hij zich ook gelden bij de tweede treffer van de Waaslander­s. Een ingestudee­rd nummertje tijdens een hoekschop waarbij de Fransman de bal tot bij Schrijvers legde om zo Seck te laten scoren met het hoofd. Het leek een geslaagde zet van de Limburgse coach. Hij was na afloop van de wedstrijd tegen KV Mechelen dan ook tevreden met het debuut van zijn nieuwkomer. “We wisten dat Michel een goede voetballer is”, aldus Vreven. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met zijn debuut. Uiteraard is er nog ruimte voor verbeterin­g, vooral dan in het positionel­e en verdedigen­de werk, maar dit heeft ook tijd nodig.”

Teleurstel­ling

Voor Michel was zijn debuut niet echt een grote verrassing. Hij voelde meteen het vertrouwen van coach Stijn Vreven. Het vertrouwen dat hij bij Moeskroen duidelijk niet echt meer kreeg. De drie wedstrijde­n dat de 24-jarige Fransman nog in het shirt van de Henegouwer­s meemaakte, stond hij welgeteld één keer in de basis. Dit in schril contrast met de vorige seizoenen bij Moeskroen. “Het was dan ook tijd voor een nieuwe uitdaging”, aldus de Fransman. “Toen Waasland-Beveren interesse toonde, was alles vlug beklonken. Ik kom hier in een kwalitatie­f jonge en sterke groep terecht. Het is nu nog enkel automatism­en kweken en matchritme opdoen. Het is logisch dat ik nog geen hele wedstrijd aankan.”

Toch stelt ook de jonge Fransman vast dat zijn nieuwe ploeg de laatste twee wedstrijde­n wel erg karig beloond werd. Hij weet dat de teleurstel­ling groot is, maar kijkt alvast uit naar de volgende wedstrijde­n. “Die twee punten zijn niet de juiste weergave van wat deze ploeg al gebracht heeft. Ik heb het zelf vastgestel­d tegen Genk en ook afgelopen weekend tegen KV Mechelen. Het is echt teleurstel­lend, maar we moeten vooruit en naar de volgende wedstrijd kijken. Ik besef dat er met Oostende weer een zware wedstrijd op het programma staat, maar we moeten op dezelfde manier blijven voetballen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium