Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veldrijder Merlier wint in Zottegem

-

Niet de stilaan onklopbaar gewaande Timothy Dupont (Veranda’s Willems), maar veldrijder Tim Merlier (Crelan-Vastgoedse­rvice) schreef de 81e GP Stad Zottegem op zijn naam. De Duitser Marcel Sieberg, die na het forfait van zijn landgenoot André Greipel voor eigen rekening reed, mocht als derde mee op het podium. “Dat ik niet uitbundig de spurtoverw­inning tegen Dupont vierde, heeft een simpele verklaring: ik wist niet dat het om de overwinnin­g ging”, verraste Merlier. “De druk in mijn tuben was te groot en dus reed ik nooit comfortabe­l over de kasseien van de Paddestraa­t. Ik zag Pieter Vanspeybro­uck vertrekken en later nog twee anderen. Dat ze werden ingelopen, is me ontgaan, maar dat doet er nu niet meer toe. Voor ik in Geraardsbe­rgen aan het veldritsei­zoen begin, is er enkel nog de Schaal Sels. Ook dat parcours moet me liggen.” (fdg)

Benoot start vandaag toch niet in

Druivenkoe­rs. Tiesj Benoot was van plan om vandaag in de Druivenkoe­rs in Overijse het najaar te beginnen na een hoogtestag­e in Livigno, maar dat gaat niet door. “Ik ben in Livigno goed ziek geworden en moest door een voedselver­giftiging vroeger naar huis komen”, aldus de tweedejaar­s van Lotto-Soudal. “Ik ben twee dagen opnieuw aan het trainen. Ik test zondag in Plouay hoe ver ik sta en bespreek dan met de ploegleidi­ng hoe het verder moet. De Canadese dubbel of verder opbouwen in de Tour of Britain met het oog op het WK, waar ik doodgraag wil bij zijn.” Roelandts, Vanendert, De Bie en Debusscher­e komen wel aan de start in de Druivenkoe­rs, tegenwoord­ig vooral een wedstrijd waarin aanstormen­d geweld zich kan meten met een kandidaat-winnaar als Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert). (hc)

De Tier naar LottoNL-Jumbo. Sep Vanmarcke verhuist dan wel naar Cannondale-Drapac, het contingent Belgen bij LottoNL-Jumbo lijkt met nu nog Wynants, Campenaert­s en Van Asbroeck zelfs toe te nemen. Na Jurgen Van den Broeck legde ploegmanag­er Richard Plugge Floris De Tier voor twee jaar vast. De 24-jarige Gaverenaar imponeerde begin dit seizoen door middenin de wereldtop negende te worden op Green Mountain in de Ronde van Oman. Voor Topsport Vlaanderen-Baloise is het de elfde prof in drie seizoenen die afgeleverd wordt aan een WorldTour-team. “Dat is de uiteindeli­jke bedoeling”, aldus ploegleide­r Walter Planckaert. (hc)

Capecchi naar Etixx-Quick Step. Patrick Lefevere bevestigt Eros Capecchi als volgende aanwinst voor EtixxQuick Step. De 30-jarige Italiaan uit Perugia is vooral aangeworve­n in functie van Bob Jungels, die een kei van een Giro reed; en bij uitbreidin­g ook voor Dan Martin en Gianluca Brambilla, die nu in de Vuelta aan de slag is. Capecchi reed voor Liquigas, Movistar en Astana. (hc)

Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) topt na Kortrijk Koerse nu ook de affiche van het criterium in Bavikhove van zondag 4 september.

Enzo Wouters wordt neoprof bij Lotto-Soudal. Hij komt van de U23-ploeg van dat team.

Bradley Wiggins rijdt de Tour of Britain, van 4 tot 11 september.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium