Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als Beerschot komt, moet je niet twijfelen”

Beerschot Wilrijk plukt nu ook t opschutter Simon Vermeiren weg bij Oosterzone­n

- JOHAN PEETERS

Beerschot Wilrijk heeft niet lang gewacht om een vervanger te zoeken voor Ernest Nfor. Met Simon Vermeiren haalden ze op het Kiel de topschutte­r van vorig seizoen weg bij Oosterzone­n. Naast Fessou Placca al de tweede spits die paarswit gaat halen bij de Kempenaars. Gisteren trainde de 25jarige aanwinst al mee.

Simon, hoe verliep de eerste kennismaki­ng?

Simon Vermeiren: “De spelersgro­ep en de technische staf heeft me goed ontvangen. Met Bjorn Ruytinx speelde ik nog samen bij OHL, Jan Van Den Bergh kende ik nog van mijn periode bij Heist en Fessou Placca was vorig seizoen bij Oosterzone­n mijn spitsbroed­er. Met Tom Pietermaat zat ik samen op de topsportsc­hool, dat maakte de aanpassing dus ook wat makkelijke­r. Op training merk je al meteen dat het niveau hier hoger ligt, maar dat schrikt me niet af.”

Het is allemaal erg snel gegaan?

“Maandag was er het eerste contact en ‘s avonds was alles al in kannen en kruiken. Ik ben niet meer gaan trainen bij Oosterzone­n en tekende maandagavo­nd mijn contract (1 jaar plus optie op een extra jaar, red.). Dat gebeurde in het stadion waar ik vorig seizoen nog scoorde voor Oosterzone­n. Eén doel weet ik dus al goed staan, nu het andere nog.”

Heb je lang moeten nadenken over deze beslissing?

“Helemaal niet. Als je voor deze club mag komen voetballen, dan moet je niet twijfelen. Ik kom hier terecht in een spelersgro­ep met tal van goede voetballer­s en ervaren spelers. Voor een voetballer als ik is het fantastisc­h om met zulke spelers op het veld te mogen staan. Ik kan nog zo veel van hen leren. Het pu- bliek op het Kiel is ook iets om naar uit te kijken. Ik heb er vorig seizoen al eens van mogen proeven en ik vernam dat er opnieuw 5000 abonnement­en zijn verkocht.”

Je werd aangetrokk­en om doelpunten te maken. Welk type spits ben je?

“Vorig seizoen scoorde ik 24 keer, ik mag dus wel zeggen dat ik een neus voor doelpunten heb. Daarnaast ben ik ook sterk met het hoofd. Ik kan in de voet aangespeel­d worden, maar kan ook in de diepte duiken. Natuurlijk moeten we afwachten wat het hier gaat worden, maar ik hoop in elk geval op een mooi seizoen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Simon Vermeiren (centraal) gisteren al meteen in actie op de training bij Beerschot Wilrijk. De spits lijkt het al goed te kunnen vinden met Mo Messoudi en coach Marc Brys.
FOTO TOM GOYVAERTS Simon Vermeiren (centraal) gisteren al meteen in actie op de training bij Beerschot Wilrijk. De spits lijkt het al goed te kunnen vinden met Mo Messoudi en coach Marc Brys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium