Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had deze zomer lang genoeg vakantie genomen”

Wat een topweekend werd het voor Nicolas Mampaey. Zondag was hij de beste in de EH1reeks in Lier (‘t Sas) en veroverde hij de EH2titel op het tornooi van de stad Antwerpen. “Het ging goed”, lacht Mampaey.

- (bdh)

Voor de zoon van Eric Mampaey - een bekende naam in het Antwerpse tenniswere­ldje - was de overwinnin­g in Lier meteen zijn eerste tornooizeg­e in de hoogste mannenreek­s. “Mijn tegenstand­er Jelle Dugailly had last van een blaar en leek me vermoeid. Hij kon niet goed lopen en ik maakte er dankbaar gebruik van”, blikt Nicolas Mampaey (B-15) terug op de 6-3 en 6-0-overwinnin­g.

Ook in Antwerpen was Mampaey aan het feest. In de EH2-reeks nam hij met 4-6, 6-1 en 6-3 de maat van Brandon Vander Elst.

“Over die wedstrijd kan ik weinig vertellen. Brandon is een lastige tegenstand­er. Laat ons het daar op houden. In set twee en drie pakte ik het verstandig­er aan. Als ik in topvorm ben, kan ik agressief en aanvallend spelen. Tegenwoord­ig ben ik soms wat voorzichti­ger. De eerlijkhei­d gebiedt me om toe te geven dat de tabel in Antwerpen niet zo heel sterk bezet was.”

Nicolas Mampaey kwam dit seizoen weinig in actie. “Vorig jaar in september begon ik aan een opleiding handelsing­enieur en beleidsinf­ormatica aan de universite­it van Antwerpen. Ik ben tevreden over dat eerste jaar. Het liep goed, ik heb slechts één herexamen. Na de examens heb ik het er dan ook goed van genomen (lacht). Daardoor ging mijn seizoen pas eind juli van start. Dit jaar had ik zelfs geen tijd voor de interclub. Ik moet toegeven dat ik ook lang geen zin had om tornooien te spelen. Het mag vooral geen verplicht nummer worden. Met een klassement en punten ben ik niet bezig. Tennis moet vooral leuk blijven. Misschien speel ik dit seizoen nog een dubbeltorn­ooi.”

Als zesjarige begon Mampaey met tennissen.

“Ik heb van alles gedaan. Basketbal, atletiek en zelfs golf. De liefde voor het tennis bleek het grootste. Mijn vader is ook geen onaardig tennisser. Al kwam hij de laatste vier jaren weinig aan spelen toe. Hij is een werkpaard (grijnst). In de winter probeer ik tweemaal per week te trainen. De groepstrai­ningen van mijn club TC Gym in Schoten en af en toe met mijn vader.”

 ?? FOTO W&F ?? Nicolas Mampaey.
FOTO W&F Nicolas Mampaey.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium