Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We liggen gebrand op revanche”

Borgerhout Squirrels neemt het in finale opnieuw op tegen Deurne Spartans

- (jbr)

Met nog één weekend voor de boeg in het baseball staat het nu al vast dat de Borgerhout Squirrels en de Deurne Spartans opnieuw onder elkaar gaan uitmaken wie zich tot landskampi­oen zal kronen.

De Squirrels maakten het voorbije weekend de Mortsel Stars twee keer af. Zaterdag werd het 11-1. Zondag liep de score nog hoger op. 8-28 werd het maar liefst. De Deurne Spartans wonnen twee keer van rechtstree­ks concurrent Brasschaat Braves. In de finaleweds­trijden wordt er gespeeld tot één van de twee ploegen drie wedstrijde­n heeft gewonnen. De Squirrels mogen op eigen veld openen.

“Na de verloren finale van vorig seizoen liggen we gebrand op revanche”, zegt Squirrelsc­oach Kevin Peeters. “Op papier zijn we misschien favoriet, maar in een finale is natuurlijk alles mogelijk. We beschikken in elk geval over een brede kern. Uiteraard belangrijk naar het einde van het seizoen toe.” In die finale van vorig seizoen werden de Spartans verrassend landskampi­oen. Ook toen startten de Squirrels als favoriet.

Hoboken Pioneers degradeert

Voor de Hoboken Pioneers werd het een pijnlijk weekend. Zij verloren twee keer op eigen veld tegen hekkenslui­ter Beveren Lions en spelen volgend seizoen samen met diezelfde Lions in tweede klasse. De Pioneers waren na enkele jaren tweede klasse uiteindeli­jk terug in eerste geraakt, maar door de competitie­hervorming zakken zij weer naar tweede. Er blijven volgend seizoen slechts zes clubs op het hoogste niveau over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium