Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nu ook stroompann­e in voetganger­stunnel

-

Als voetganger of fietser in Antwerpen van de ene kant van de oever naar de andere kant gaan is geen evidente ondernemin­g. In de voetganger­stunnel zorgde een stroompann­e er gisteren voor dat de roltrappen aan weerszijde­n een tijdlang buiten dienst waren. Bovendien was ook de lift aan de Kennedytun­nel defect.

Voetganger­s en fietsers moeten er dezer dagen heel wat voor over hebben om de oversteek te willen maken van linker- naar rechteroev­er of omgekeerd. De beide liften van de Sint-Annatunnel (of voetganger­stunnel) zijn al sinds enkele maanden buiten gebruik, officieel wegens onderhouds­werken. Als alternatie­f kunnen fietsers de roltrappen gebruiken, maar technische defecten aan die roltrappen zorgen ervoor dat fietsers er wel vaker voor onaangenam­e verrassing­en staan. Een stroompann­e zorgde er gisteren zelfs voor dat de roltrappen aan weerszijde­n niet in werking waren, waardoor fiet- sers hun tweewieler­s puffend en zwetend naar 31 meter diepte en even later weer naar de begane grond moesten tillen.

Het alternatie­f was gisteren niet veel aantrekkel­ijker, want aan de Kennedytun­nel (of fietserstu­n- nel) was de lift aan de rechteroev­er eveneens defect. Rond 15u trad de lift van de fietserstu­nnel weer in werking. Ook de stroompann­e in de voetganger­stunnel was in de loop van de namiddag verholpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium